27 mei 2016

Aangevreten door vogels (nieuws, 2016)

DERDE SPANNENDE ROMAN VAN BRUSSELMANS

Herman Brusselmans heeft de smaak van de policier te pakken. Na Zeik en Zeik en de moord op de poetsvrouw van Hugo Claus heeft de zelfbenoemde mooie jonge oppergod van de Vlaamse letteren met Zeik en het lijk op de dijk een derde misdaadroman aan zijn omvangrijke oeuvre toegevoegd. Ook in dit avontuur, verschenen bij uitgeverij Prometheus, moet de moordbrigade van Gent flink aan de bak.

Er ligt een lijk op de dijk, dat sporen draagt van een hard voorwerp en is aangevreten door vogels. Duidelijk is dat het slachtoffer, een onopvallende zestiger, op een criminele wijze om het leven is gebracht. De moordbrigade onder leiding van commissaris Übertrut en met de inspecteurs Zeik, El Bazaz, Compas en Broekgat, buigt zich over de kwestie.

De moordbrigade vraagt zich af wie de moordenaar is én ook wat de beste methode is om die vuige misdadiger in de kraag te vatten. Zullen de inspecteurs en hun baas het aankunnen om de aap uit de mouw te lokken?

Volgens Prometheus is ook deze derde spannende roman van Brusselmans ‘weer een schot in de roos’. De spanning wordt ‘haast ondraaglijk’, de personages worden ‘verder uitgediept, de plot zit ‘ingenieus’ in elkaar en de uitkomst is ‘heel verrassend’.

(Bron: Hebban.nl)

Geen opmerkingen: