14 mei 2016

De tijden zijn veranderd (nieuws, 2016)

OPLAGE SPANNEND GESCHENKBOEK FORS GEDAALD

In 2010 verscheen Onmacht, het geschenkboek dat Charles den Tex voor de Maand van het Spannende Boek schreef, in een oplage van 865.000 exemplaren. Een recordoplage, zou later blijken. Sindsdien is het aantal geschenkboekjes alleen maar kleiner geworden. Werden er in in 2011 nog 846.000 stuks van de novelle Versluiering (Monaldi & Sorti) gedrukt, vorig jaar werden er net iets meer dan een half miljoen exemplaren van Grijs gebied, het boekje dat Marion Pauw schreef, verspreid.

En dit jaar worden er ‘slechts’ 400.000 stuks van Vector, het geschenkboek van Simon de Waal, cadeau gedaan. ‘De boekhandel heeft dit jaar wat minder ingekocht’, zegt CPNB-woordvoerder Peter Rosendaal in Boekblad.

Zoals bekend wordt met ingang van dit jaar de Maand van het Spannende Boek ingekort tot Spannende Boeken Weken. En die vinden plaats van vrijdag 3 juni tot en met 19 juni. Tot een kortere campagne voor het spannende boek is besloten na signalen uit de boekhandel. Door de periode in te korten hoopt de CPNB de aandacht van de consument beter vast te houden. Rosendaal: ‘De tijden zijn veranderd, het bleek steeds moeilijker om de campagne een hele maand te voeren. We leggen de focus nu op de eerste helft van de maand in aanloop naar Vaderdag. De ervaring leert dat dat de beste periode is.’

Bron: Hebban.nl

Geen opmerkingen: