27 mei 2016

Huis in Rio (nieuws, 2016)

EEN NIEUWE NOM DE PLUME IN HET SPANNENDE GENRE

Hoera, we hebben er weer een pseudoniem bij! Na onder anderen Suzanne Vermeer, Kiki van Dijk, Linda van Rijn en Clarice Janzen voegt Sarah Prins zich bij het rijtje auteurs (m/v) dat met enige regelmaat het thrillergenre voorziet van nieuwe spannende romans.


Sarah Prins is volgens haar uitgeverij A.W. Bruna ruim twintig jaar als journalist werkzaam geweest voor verschillende Nederlandse kranten, tijdschriften en andere media. Ook zou zij uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar corruptie binnen topsportorganisaties en de invloed van ‘vervagende grenzen’ tussen sport- en zakenwereld.

Holland House is de titel van Prins’ eerste thriller, die op 31 mei in de boekhandel ligt. De titel verwijst naar de door brouwer Heineken gesponsorde feesttent die elke keer wordt opgetrokken in een stad waar een belangrijk sporttoernooi plaatsvindt. Qua titel een slimme keuze, zo met het oog op de aanstaande Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

In de thriller reist journaliste Sanne Gregorius samen met haar vriend Fabian, die als fysiotherapeut deel uitmaakt van het Nederlandse Olympische team, naar Rio de Janeiro. Op zoek naar onderwerpen om over te schrijven ontmoet Sanne de Braziliaanse bouwvakker Orestes, die werkt voor een uitzendbureau dat uitsluitend voor de Olympische Spelen bemiddelt. Hij vertelt haar dat het uitzendbureau verwikkeld is in criminele activiteiten. Het zou Sanne de scoop kunnen opleveren die haar in een klap als serieuze journalist op de kaart zet: de onthulling van duistere praktijken die de Olympische Spelen op haar grondvesten doen schudden.

(Bron: Hebban.nl)

Geen opmerkingen: