08 september 2015

Exit (nieuws, 2015)

SCHRIJFSTER ARIANE MEIJER OVERLEDEN

Schrijfster, actrice en presentatrice Ariane Meijer is op 28 augustus op 48-jarige leeftijd overleden. De begrafenis heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden, meldt de familie in de overlijdensadvertentie.

Meijer schreef vijf literaire thrillers en de humoristische verhalenbundel Het mannen ABC. Maar ze was vooral bekend van haar rollen in 'Zeg 'ns AAA', 'Diamant', 'Goudkust' en 'Ha die Pa'. Later presenteerde ze onder andere de televisieprogramma’s 'Explosief' en 'Call TV'. Tot begin 2003 was Meijer presentatrice van het SBS6 lifestyle-programma 'Jewels & Trends'. Voor dit programma reisde Ariane naar alle uiteinden van de wereld, op zoek naar de laatste trends op het gebied van horloges en juwelen.

In 2003 scheidde ze van Olivier Spier, onder wiens achternaam ze bekend werd. Samen met hem kreeg zij een, inmiddels tiener-, zoon (Abel) en dochter (Lola). Ariane verhuisde naar het platteland van West-Friesland en trouwde in 2009 met Alwin van der Toorn.

Oud-hoofdredacteur van Crimezone en huidig medewerker van Hebban, Kees de Bree, interviewde haar twee keer. Het eerste interview was in 2007 naar aanleiding van het verschijnen van haar debuutthriller Koud-Zuid. Tijdens het laatste interview in 2010 zei ze: “Een goede vriendin van mij zegt altijd: het leven is een pijp kaneel, je zuigt eraan en krijgt je deel. Dat is een soort mantra voor me geworden. Met veel mazzel ga je nog een paar jaar mee, maar het kan ook morgen afgelopen zijn. Je moet vooral iets doen waar je lol in hebt.''

(Bron: Hebban)

Geen opmerkingen: