30 september 2015

Respect (nieuws, 2015)

GOLD DAGGER VOOR MICHAEL ROBOTHAM

De Australische thrillerschrijver Michael Robotham heeft met zijn thriller 'Leven of dood' de Gold Dagger Award gewonnen. Hij versloeg hiermee onder anderen Stephen King en J.K. Rowling, die onder haar misdaadschrijverspseudoniem Robert Galbraith in de race was. 


De Gold Dagger Award is in 1955 in het leven geroepen door de  Britse Crime Writers' Association (CWA) voor de beste thriller van het jaar en wordt gezien als één van de belangrijkste prijzen voor internationale thrillerschrijvers. Robotham ontving de felbegeerde prijs gisteravond tijdens een bijeenkomst van de CWA in Londen.

Robotham verklaarde tegenover The Sydney Morning Herald dat hij met name het respect van zijn collega's in het schrijversvak erg waardeert: 'Het is fijn om commercieel succes te hebben, om veel boeken te verkopen en daardoor fulltime schrijver te kunnen zijn. Maar door het winnen van een Dagger kun je zeggen dat je het respect van collega's hebt verdiend en toegevoegd wordt aan een bijzondere lijst met schrijvers.' Michael Robotham is na Peter Temple (De gebroken kust, 2007) de tweede Australiër die sinds het uitreiken van de prijs wordt toegevoegd aan de lijst met winnaars.

(Bron: The Sydney Morning Herald)

Geen opmerkingen: