14 november 2020

Gesignaleerd 495 (nieuws, 2020)

Gytha Lodge - Vanuit het donker  



Bij uitgeverij Cargo verschijnt op 19 november de thriller Vanuit het donker van Gytha Lodge. Opnieuw speelt hier inspecteur Jonah Sheens de hoofdrol. 


Aidan Poole besluit om 's avonds laat zijn vriendin Zoe te skypen. Ze neemt op, maar verschijnt niet in beeld. Aidan hoort gerommel en er beweegt even kort een schaduw over het scherm.

Terwijl hij wacht hoort hij hoe een bad volloopt. En dan, opeens, het geluid van een gewelddadige worsteling. Vervolgens een hoge gil. En dan stilte...

Aidan blijft wanhopig luisteren, twijfelt en belt dan de politie. Inspecteur Jonah Sheens krijgt de zaak toegewezen en in het huis ontdekken ze Zoe's dode lichaam. Het onderzoek start, en het leven van de jonge vrouw wordt minutieus uitgeplozen.

Iedereen was gek op Zoe, maar hoe langer het team onderzoek doet hoe vreemder de mensen in haar omgeving zich gaan gedragen. En wat moet Jonah denken van Aidan Poole. De man is getrouwd, en Zoe was een van zijn studenten...

Gytha Lodge studeerde Engels in Cambridge en schreef eerder toneelstukken en prijswinnende games. Op een dag was haar debuut, en de eerste in een serie thrillers met Jonah Sheens als hoofdpersonage.

Geen opmerkingen: