13 november 2020

Braaf arbeiderskind (nieuws, 2020)


Tiener Pieter Aspe bezwangerde zijn liefje 
 Wij van De Spanningsblog zijn niet vies van pakkende koppen. En dan helemaal als ze de lading dekken. Want de kop is geen vuige roddel maar waarheid. De Vlaamse bestsellerauteur Pieter Aspe was een tiener toen hij zijn vriendin zwanger maakte. Dat staat allemaal te lezen in het boek over zijn leven. Pieter Aspe: Levens en liefdes verschijnt 17 november bij zijn eigen uitgeverij Aspe NV. Dus met de autorisatie zit het wel goed. 

Hoe kon een braaf arbeiderskind uit Brugge het tot meest verkochte schrijver van Vlaanderen schoppen? In dit boek ontdek je volgens de uitgeverij 'alles over het ontstaan van de misdaadreeks rond de eigenzinnige politie-inspecteur Pieter Van In, de verfilmingen van Aspes boeken en zijn succes in het buitenland'.

Pieter Aspe heeft nooit een blad voor de mond genomen. Voor deze biografie liet hij zich langdurig interviewen, naar het schijnt openhartiger dan ooit. Auteur Ilse Nackaerts diept 'de juiste anekdotes' op die Pierre Aspeslag - zoals Pieter Aspe echt heet - karakteriseren.

De biografie neemt de lezer op sleeptouw door het Brugge uit lang vervlogen tijden, waar de kleine Pierre misdienaar werd en als tiener zijn liefje zwanger maakte. Niets wees erop dat de man die in zeven sloten tegelijk liep op zijn tweeënveertigste een boek zou uitbrengen dat zijn leven grondig zou veranderen. Maar geld en roem leidden niet automatisch tot geluk: Pierres eerste huwelijk liep slecht af, zijn tweede vrouw verloor hij aan kanker.

Ilse Nackaerts werd wereldberoemd in Vlaanderen met Spannende seks - van aardbei tot zweepje, waar ze meer dan 100.000 exemplaren van verkocht, welke Vlaming kent het boek niet? Ze begon haar carrière als journalist voor TV-Brussel en werkte achter de schermen van uiteenlopende succesvolle televisieprogramma's als Liefde voor Muziek en De Buurtpolitie. Ze leidt haar eigen productiehuis Heartmade Media.

Geen opmerkingen: