13 september 2016

Vrome mannen (nieuws, 2016)

ROBERT HARRIS SCHRIJFT THRILLER OVER PAUSVERKIEZING

Bij uitgeverij Cargo verschijnt volgende maand 'Conclaaf', de nieuwe thriller van bestsellerauteur Robert Harris. Daarin staat de verkiezing van een nieuwe paus centraal. En zoals het een thriller betaamt, verloopt die allesbehalve soepel.


In Conclaaf heeft de paus zojuist zijn laatste adem uitgeblazen. Hetgeen betekent dat de deuren van de Sixtijnse Kapel worden gesloten: volgens de eeuwenoude traditie zullen honderdzeventien kardinalen hun stem moeten uitbrengen in de geheimzinnigste verkiezing ter wereld, die van de nieuwe kerkvorst.

De kardinalen zijn allen zeer vrome mannen. Maar ze zijn ook ambitieus en elkaars rivalen. In de volgende twee├źnzeventig uur zal een van hen de machtigste spirituele leider op aarde worden. Al snel wordt duidelijk dat een van de gedoodverfde kanshebbers een groot geheim verbergt. Een geheim dat het voortbestaan van het Vaticaan op het spel kan zetten.

Robert Harris (1957) is auteur van internationale bestsellers als Vaderland, Pompeii, Imperium, Lustrum en Dictator. Zijn voorlaatste thriller De officier werd door Vrij Nederland verkozen tot Thriller van het Jaar en was Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door.

Bron: Hebban

Geen opmerkingen: