18 april 2024

Een Amsterdamse kroeg (nieuws, 2024)

Even geen reparaties voor Charles den TexEen derde deel in de thrillerserie rond het reparatiecollectief van oud-spion John Antink is in de maak. Maar voor het zo ver is, komt drievoudig Gouden Stropwinnaar Charles den Tex met een standalone. Volgens uitgeverij HarperCollins Holland is de schrijver 'op zijn best in de pageturner Een mooie dood', die in juli in de winkels ligt. 

'Wat als het geluk uit je leven verdwijnt?', staat als teaser op de cover van Een mooie dood.

Harm van Gast heeft een kroeg in Amsterdam. Sinds de prachtige Imane in zijn leven is gekomen, lacht het geluk hem toe.

Maar als Harm haar op een nacht levenloos aantreft in het café, is de politie ervan overtuigd dat híj haar heeft vermoord, ook al kunnen ze niks bewijzen.

Keer op keer wordt hij ondervraagd en het café wordt van boven tot onder doorzocht. De vragen van de agenten zetten Harms wereld op zijn kop en van het intense geluk dat hij met Imane kende, blijft niets meer over.

Eén ding weet hij zeker: hij heeft het niet gedaan. Maar wie dan wel? Het antwoord op die vraag moet hij zelf vinden, waardoor hij in een wereld belandt waarvan hij niet wist dat die bestond…

Voor wie het nog niet wist: Charles den Tex is een van de succesvolste thrillerauteurs van Nederland. Bijna al zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop en drie keer won hij die prijs: voor Schijn van kans, De macht van meneer Miller en CEL. Met De vriend won hij de Crimezone Thriller Award; zijn thriller Verloren vrouw werd bekroond met de VN Publieksprijs en De Repair Club werd genomineerd voor de VN Thriller van het Jaar.

Geen opmerkingen: