30 september 2020

Gesignaleerd 489 (nieuws, 2020)

Von Kumbruck - Zwarte tranen  



Bij de Vlaamse uitgeverij Monniken lab is onlangs het boek Zwarte tranen verschenen. Het is het debuut van de Vlaamse HR-consultant Benjamin Kumbruck. Hieronder het integrale persbericht van de uitgeverij. 

'Zwarte tranen
is het aangrijpende verhaal over Valentina, een jonge vrouw die aan het einde van de jaren zeventig in de fleur van haar leven zit. Haar verknipte vriend Robert en een onbedoelde zwangerschap maken abrupt een einde aan haar zorgeloze bestaan. Nog voordat ze zich kan realiseren wat er met haar gebeurt, valt ze ten prooi aan haar psychopathische schoonvader, de leider van Oculi Sextus.

Leugens en een gemeen spel van geveinsde naastenliefde sleuren Valentina en haar dierbaren mee naar het epicentrum van een geheim genootschap. Bruut geweld, narcisme en ongezien machtsmisbruik zorgen ervoor dat Valentina steeds verder verstrikt raakt in een diepgeworteld en allesvernietigend netwerk van vrouwenhandel.

Von Kumbruck (1985) is een Belgisch auteur. Hij woont en schrijft in Koersel, een van de prachtige groene aders van Limburg. Voor het schrijven van dit boek trok hij zich niet terug in een cosy hut in de bergen, maar liet hij zich inspireren door zijn medemens en de duistere onderlagen van de maatschappij. De auteur neemt geen blad voor de mond en neemt je mee in een rollercoaster van emoties, waar het ondenkbare de brute waarheid wordt. Hij laat je gluren in de hoofden van 'the bad guys' en in de harten van hun slachtoffers.

Dagelijkse kost: narcisme en machtsmisbruik à la carte - criminaliteit business as usual

Anno 2020, meer dan veertig jaar later, kunnen we stellen dat er meer 'narcisten in wording' dan ooit in hun snoezige wiegjes liggen te dutten. Psychopathologische aandoeningen zijn niet meer weg te denken uit onze westerse wereld. De mens, het opperzoogdier, wordt beschaafder, doch zijn handelingen soms beschamender. De maatschappij is vaak ongemeen hard en zet aan tot nadenken, zo ook dit boek dat niet geschikt is voor de gevoelige lezer.'

Geen opmerkingen: