15 december 2019

Cijfermatig (nieuws, 2019)

Op Snapchat om vergeving smeken



Handig medium hoor, dat Snapchat. Je kunt er geinige foto's en filmpjes mee delen en na korte tijd verdwijnen die weer van de server. Het is voornamelijk in gebruik voor het delen van selfies. Maar er zijn ook zieke geesten die de app inzetten bij sexting. 

In R.I.P., de nieuwe thriller van Yrsa Sigurdardóttir die op 23 januari bij uitgeverij Cargo verschijnt, wordt Snapchat ook op een misselijkmakende manier toegepast. Een tienermeisje wordt op afschuwelijke wijze aangevallen in de bioscoop waar ze werkt. Even later ontvangen haar vrienden via Snapchat filmpjes waarop ze doodsbang om vergeving smeekt.

Als haar dode lichaam eindelijk wordt gevonden, is het gemerkt met een '2'. Een tienerjongen wordt enkele dagen daarna op gelijke wijze omgebracht. Zijn levenloze lichaam is voorzien van een '3'.

Politiecommissaris Huldar wordt op het moordonderzoek gezet. Hij moet daarbij opnieuw samenwerken met Freyja, die wordt opgeroepen om de pubers te ondervragen. Samen gaan ze op zoek naar lichaam nummer '1', dat hopelijk meer licht op de zaak zal werpen.

Freyja is ervan overtuigd dat de moordenaar het slachtoffer is geweest van pesterijen, en nu wraak neemt. Zoals ze dat ooit zelf ook wilde doen.

Yrsa Sigurdardóttir (1963) is een veelvoudig bekroonde IJslandse bestsellerauteur. Sinds haar debuut in 2005 schreef ze meer dan tien thrillers, die in ruim dertig landen vertaald zijn. Sigurdardóttir woont met haar man en twee kinderen in Reykjavik. eerder verschenen in de Freyja & Huldar-serie DNA en Vortex.

Geen opmerkingen: