27 september 2014

Gesignaleerd 366 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

LUCRETIA GRINDLE - DE DUIVEL VAN FLORENCE

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt 'De duivel van Florence' van de Amerikaanse schrijfster Lucretia Grindle.

Op een zomerdag in Florence wandelt de Amerikaanse Mary Warren een schaduwrijke tuin in. Vanuit het niets wordt zij aangevallen door een gemaskerde man met een mes. Ze ziet nog net haar echtgenoot aan komen rennen en neergestoken worden, voordat ze het bewustzijn verliest.

Al eerder zijn twee jonge vrouwen op brute wijze vermoord, maar wonder boven wonder overleeft Mary de aanval. Een jaar later kan zij maar geen rust vinden in haar woonplaats Philadelphia, haar littekens zijn een blijvende en pijnlijke herinnering. Uiteindelijk besluit Mary terug te keren naar Florence en haar vriend Pierangelo. Hier wil ze haar leven weer oppakken.

En dat lijkt haar te lukken, totdat er weer een lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. Maar de man die Mary aanviel en haar echtgenoot doodde, is inmiddels omgekomen bij een ongeluk. Is er een copycat-killer aan het werk... of is er meer aan de hand?

Lucretia Grindle is geboren in Sherborn, Massachusetts. Ze is freelance journaliste geweest in Engeland, Canada en de VS. De duivel van Florence schreef ze voor haar succes Villa Triste en De verloren dochter.

Lucretia Grindle - De duivel van Florence. Vertaling: Saskia Peterzon-Kotte. Uitgeverij A.W. Bruna, 501 pag., € 19,95. ISBN 978 90 449 7278 8

Geen opmerkingen: