08 juni 2024

Wordt verwacht 592 (nieuws, 2024)

Na de dood van een Australische backpackerOp 5 september publiceert uitgeverij A.W. Bruna de thriller Grenzeloos van Jørn Lier Horst. Een nieuw deel in de serie rond inspecteur William Wisting.

Een auto wordt langs de kant van de weg achtergelaten.

In het voertuig wacht de oplossing van een complex moordmysterie.


William Wisting wordt benaderd door de leider van een online groep die samen met hem een moordzaak wil oplossen: de dood van de Australische backpacker Ruby Thompson.

Een van de actievere leden van de groep, Astria, zou zogezegd uit Noorwegen komen. Maar net nadat Astria aan de andere groepsleden had verkondigd dat ze dicht bij het oplossen van het mysterie was, ging ze offline. Sindsdien heeft niemand in de groep nog iets van haar vernomen.

Met enige tegenzin moet Wisting toegeven dat hij gefascineerd is door het onorthodoxe onderzoek. Al gauw bevindt hij zich diep in een zaak met talrijke aanwijzingen en verbindingen. Maar of die nu allemaal even betrouwbaar zijn…

Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn bekroonde misdaadserie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. Van zijn boeken zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht in Noorwegen.

Geen opmerkingen: