22 augustus 2020

Na de hersenbloeding (nieuws, 2020)

Loes den Hollander put voor thriller uit eigen dossier  Bij uitgeverij De Crime Compagnie verschijnt medio november de zesentwintigste thriller van Loes den Hollander, Wacht maar af. Inspiratie voor dit boek vond ze in haar eigen medische geschiedenis. 


In maart 2018 werd Loes den Hollander getroffen door een hersenaneurysma. Elf maanden eerder kreeg haar man Harry een hersenbloeding. Loes is inmiddels hersteld, maar haar echtgenoot is nog steeds aan het revalideren.

Voor het boek putte Loes uit haar eigen ervaringen. Net als hoofdpersoon Franka is ze herinneringen aan de eerste weken na haar hersenbloeding kwijt. Franka ontdekt dat haar moeder in de tussentijd is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk.

Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze de hersenbloeding kreeg en ze voelt zich allesbehalve zichzelf. Maar zijn alle veranderingen wel aan haar ziekte toe te schrijven of is er meer aan de hand.

Loes den Hollander, voormalig directeur van een zorgcentrum in Julianadorp, debuteerde in 2006 met de thriller Vrijdag. Van haar boeken zijn ruim één miljoen exemplaren verkocht.

Den Hollander is niet de eerste thrillerschrijfster die inspiratie vindt in haar eigen medische dossier. In 1997 publiceerde Peter de Zwaan de voor de Gouden Strop genomineerde thriller Een keel van glas. Daarin mengde hij een thrillerverhaal met fragmenten uit het dagboek dat hij bijhield toen hij een behandeling wegens keelkanker moest ondergaan.  

 

Geen opmerkingen: