11 oktober 2024

Wordt verwacht 603 (nieuws, 2024)

Een cold case naar keuze



De IJslandse thrillerauteur Ragnar Jónasson brengt in januari 2025 het eerste deel van een nieuwe thrillerreeks op de markt. Het gaat om De duisternis en draait om rechercheur Hulda Hermannsdóttir. 'Een klassieke whodunit van topniveau', kraait uitgeverij A.W. Bruna.

Het lichaam van een vrouw spoelt aan op een afgelegen strand. Een overhaast politieonderzoek stelt vast dat het om zelfmoord gaat en de zaak wordt gesloten.

Wanneer rechercheur Hulda Hermannsdóttir gedwongen met vervroegd pensioen moet, krijgt ze te horen dat ze nog een laatste cold case naar keuze mag onderzoeken – en ze weet meteen welke zaak ze wil aannemen.

Die van de jonge Russische vrouw wier hoop op asiel eindigde op een donker, koud strand van een onbekend land.

Maar er blijken meer slachtoffers… Hulda zál de moordenaar vinden, ook al betekent dit dat ze haar eigen leven in gevaar brengt.

Ragnar Jónasson is de bekroonde internationale bestsellerauteur van ruim een dozijn thrillers, waaronder Sneeuwblind. Wereldwijd verkocht hij tot dusver meer dan 3 miljoen boeken in 21 talen. Zijn werk werd bekroond met onder meer de Mörda Dead Good Reader Award en ontving wereldwijd lovende kritieken. Ragnar woont met zijn gezin in Reykjavík en geeft daar les aan de rechtenfaculteit van de universiteit. Hij groeide op in Siglufjörður, waar zijn thrillers zich afspelen. Dit jaar publiceerde hij samen met de IJslandse premier Katrín Jakobsdóttir de thriller Reykjavik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten