24 augustus 2024

Na een verbroken verloving (nieuws, 2024)

Een lugubere ontdekking in het bos



Normaal schrijft ze binnen negen maanden een nieuw boek. Maar haar tiende thriller houdt auteur Marijke Verhoeven al meer dan vijf jaar jaar bezig. Wie vermoordde Willemina Jansen in 1916 en verborg haar lichaam? Was het een lustmoord? Of had Willemina een affaire met een rijke fabrikant of... diens vrouw?

In april 1917 doen twee arbeiders in het donkere Kluivingsbos te Paterswolde een lugubere ontdekking: in een ondiep graf vinden ze het halfvergane lichaam van een vrouw. Al snel bevestigt de politie dat het moet gaan om de sinds september 1916 vermiste Willemina Jansen uit Groningen. Recherche en justitie gaan ervanuit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, maar tasten verder in het duister.

September 1924: na een verbroken verloving verblijft de Haarlemse Ella van Borssum Waalkes voor enkele weken in het Familiehotel in Paterswolde. Wanneer Ella hoort over de onopgeloste moord in het Kluivingsbos gaat ze op onderzoek uit. Maar iemand vindt dat Ella te veel vragen stelt en gaat wel heel ver om haar de mond te snoeren…

Na langdurig onderzoek waarin ook de bewoners van Eelde-Paterswolde en de historische vereniging 'Ol Eel' betrokken werden, heeft Marieke Verhoeven een theorie uitgewerkt. Welke dat is, staat in haar historische detective à la Agatha Christie: De moord op Willemina Jansen. Het boek verschijnt op 1 oktober bij uitgeverij De Crime Compagnie. Volgens de uitgeverij is het boek 'een heerlijke cosy crime waarin je jezelf even waant in het jaar 1927.

Marijke Verhoeven (Groningen 1967) volgde een opleiding aan de hotelschool en werkte in de evenementenorganisatie voordat zij in 2011 besloot fulltime te gaan schrijven. Volgens haar utigeverij kenmerken Haar boeken zich door een vernieuwende combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor.

Verhoeven schreef drie boeken voor De Crime Compagnie over het fictieve Deense eiland Kenning; De beproeving, De laatste adem en Het geschenk (2018). Deze drie romantische thrillers onderscheiden zich door een occult randje en de karakteristieke humor van de eilandbewoners. Verder schreef ze de thrillers Zomerhitte, Onder mijn huid, Onder invloed, Onderschat en Vervlogen.

Voor De Verhalenfabriek schreef ze de swingende serie drie vrouwen die op de een of andere manier allemaal zijn verbonden aan een ABBA-benefietconcert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten