25 augustus 2024

Geluk duurt niet lang (nieuws, 2024)

Na voltooiing trilogie richt Don Winslow zijn pijlen op Donald Trump



Fans van Don Winslow zullen opgetogen zijn dat er een verfilming komt van zijn trilogie over ex-maffialid Danny Ryan. Minder opgetogen zullen zij zijn geweest over de aankondiging van Winslow dat hij stopt met schrijven. De 70-jarige auteur gaat al zijn tijd steken in een campagne om te verhinderen dat Donald Trump opnieuw president van de Verenigde Staten wordt. De schrijver vindt de oud-president en zijn aanhang een 'bedreiging voor de democratie'.

Nu Don Winslow zijn trilogie heeft voltooid kan hij al zijn tijd richten op zijn politiek activisme. Thrillerfans kunnen nog even uitkijken naar het slotdeel van het drieluik dat op 25 september bij HarperCollins Holland verschijnt: Stad in as

In dit deel is Danny Ryan rijker dan in zijn stoutste dromen. Maar zijn geluk is niet van lange duur. Om zijn leven en alles wat hij liefheeft te redden, moet Danny terugkeren naar de meedogenloze vechtersbaas die hij ooit was… en die hij eigenlijk nooit meer wilde zijn.

Eindelijk heeft Danny, ex-lid van de Ierse maffia, het allemaal voor elkaar: een prachtig huis, een kind op wie hij dol is en een vrouw op wie hij misschien zelfs verliefd is.

In zijn nieuwe leven als zakenman probeert Danny een oud hotel in Las Vegas te kopen, om er een droomresort van te maken. Maar dan blijkt dat het verleden echter verre van begraven is. Oude vijanden duiken op en dreigen hem alles af te nemen wat hem dierbaar is, inclusief zijn zoon…

Met Stad in as sluit Don Winslow zijn trilogie over de Ierse en Italiaanse misdaadsyndicaten in het Amerika van de jaren tachtig en negentig af. En daarmee ook een schrijverscarriĆØre waarin hij meer dan twintig veelgeprezen en bekroonde internationale bestsellers publiceerde. Meerdere van zijn boeken worden verfilmd in Hollywoodproducties en bewerkt tot series voor streamingplatformen. Hij is een voormalige detective, antiterroristentrainer en trial consultant. Hij woont afwisselend in CaliforniĆ« en Rhode Island.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten