16 augustus 2024

Bij vriend Piet (nieuws, 2024)

Van drie naar vijf



Drie was jarenlang wat de klok sloeg in de titels van thrillers van Anders Roslund. Drie vrouwen, drie jaar, drie seconden. Vanaf medio september slaat de Zweedse schrijver een andere weg in. Tenminste, wat de titel betreft. Want dan verschijnt bij uitgeverij De Geus zijn nieuwe boek met de titel Vijf moorden. Gelukkig blijft rechercheur Ewert Grens de hoofdrol spelen.

Ewert Grens is ten einde raad. Na zijn laatste zaak heeft hij een tijd op een psychiatrische afdeling doorgebracht en nu is hij ingetrokken bij zijn oude vriend Piet. Zal hij wel weer kunnen werken voordat hij met pensioen gaat?

Dan worden er twee gruwelijk verminkte lijken gevonden in het zuiden van Stockholm. En Grens heeft geen andere keuze dan deze spectaculaire zaak op te lossen.

De hoofdcommissaris geeft hem zeven dagen.

Maar Grens’ ondervraging loopt op niets uit. Totdat een DNA-spoor bewijst dat de moordenaar verantwoordelijk is voor twee cold cases. Als Grens erachter komt wie de dader is, zet hij alles op alles om diens onschuld te bewijzen. Zijn carrière staat op het spel.

Anders Roslund (Zweden, 1961) schreef tien misdaadromans als deel van de succesvolle schrijversduo’s Roslund & Hellström en Roslund & Thunberg. Er zijn miljoenen exemplaren van zijn boeken verkocht en zijn werk werd bekroond met talrijke prestigieuze internationale prijzen. Hij behoort tot de meest toonaangevende thrillerauteurs van Zweden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten