14 december 2012

List en bedrog (nieuws, 2012)

CRIME COMPAGNIE HAALT KWARTET DEBUTANTEN BINNEN

De relatief jonge uitgeverij De Crime Compagnie geeft komend jaar ruim baan aan debutanten. Maar liefst vier schrijvers laten bij deze Larense boekenmaker hun eerste thriller verschijnen. Zo staat er een actiethriller en een 'Gooische' en een erotische misdaadroman op de planning.

Van tekstschrijver en communicatie-adviseur Liselotte Stavorinus (1967) uit Blaricum verschijnt in juni 2012 'Het Reservaat', een gekscherende verwijzing naar haar eigen woonomgeving. Het is een variatie op 'De eetclub' van Saskia Noort. Ene Jessica Dudok verhuist met haar gezin van CuraƧao weer terug naar Nederland en vestigt zich in een chique dorp. De echtgenote van een tv-producent introduceert Jessica bij haar vriendengroep. Na verloop van tijd ontdekt Jessica dat de relaties binnen de groep nogal gecompliceerd liggen. Ze raakt verwikkeld in het spreekwoordelijke web van list en bedrog.

Dat De Crime Compagnie ook niet vies is van mannelijke auteurs bewijst de aanstaande publicatie van 'Het Amazoneverbond' van Ad van de Lisdonk (mei 2013) en 'Drift' van Peter van Beek (april 2013). 'Het Amazoneverbond' heet een actiethriller te zijn met vrouwen in de hoofdrol. Een geheim genootschap van militante vrouwen stelt letterlijk alles in het werk om huin seksegenoten aan de top van de wereldorde te krijgen. Om zijn boek te realiseren verkocht IT-ondernemer Van de Lisdonk binnen drie weken tweeduizend aandelen in zijn manuscript op de crowdfunding website TenPages.com.

Van Beek verhaalt in 'Drift' over rechercheur Lone Telander, die volgens de uitgever doet denken aan de leren broek dragende rechercheur Saga uit 'The Bridge'. Telander treft aan boord van de veerboot naar Texel het bevroren lichaam aan van een oudere man. Zijn stoffelijk overschot ligt in een achtergebleven vrachtwagen. De dood van de man blijkt het begin van een reeks moorden. Peter van Beek (1958) is docent journalistiek op de Hogeschool Utrecht.

De vierde debutant verschuilt zich achter het pseudoniem Candy Brouwer (1978). Ze hanteert het pseudoniem omdat haar werkgever liever niet wordt geassocieerd met haar hobby: erotische thrillers schrijven. In het dagelijks leven is Brouwer woordvoerder van een bedrijf in de commerciƫle sector. In haar debuut 'Het Luxor Resort' reist advocate Monica Berends alleen af naar een luxe hotel in Luxor. Ze ontmoet daar Jamal, een mooie Egyptenaar met Engels bloed. Monica is verrukt van deze nieuwe lover, totdat ze ontdekt dat Jamal niet degene is die hij zegt te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten