20 oktober 2024

Bruisend vet (nieuws, 2024)


Bitterballen en Balthasar




Zijn nieuwe boek heet De wraak van Balthasar en zelf draagt hij de bijnaam 'de Nederlandse Dan Brown' met trots: Jeroen Windmeijer. Wie in gesprek wil gaan met hem over zijn schrijfervaringen en zijn werk, moet donderdag 7 november in zijn of haar agenda noteren.

Volgens zijn uitgeverij HarperCollins Holland gaat Jeroen Windmeijer net als Dan Brown verder dan de standaard whodunit en weet hij zijn fascinatie voor godsdienst, cultuur en geschiedenis in een spannend verhaal te gieten. 'Zo ook nu, met zijn nieuwe boek De wraak van Balthasar. Met deze spannende en intrigerende thriller kleurt Windmeijer de gaten van de vaderlandse geschiedenis in en onthult hij het échte verhaal achter de moord op Willem van Oranje.' Met een gruwelijke twist die we volgens de uitgever niet van de auteur gewend zijn...

Op donderdag 7 november opent de uitgeverij vanaf 16.30 uur haar deuren voor een gesprek tussen Jeroen Windmeijer en de lezers. Onder het genot van bier en bitterballen mag zij de schrijver alles vragen wat ze ooit wilden weten. Wat is zijn inspiratie? Wordt hij het nooit zat om te schrijven? Welke schrijvers kan hij echt niet uitstaan? En wat vond hij er zelf van om over zoveel moord en verderf te schrijven?

De lezer mag echt alles vragen. Het enige dat de uitgeverij van de lezer verlangt is dat hij of zij De wraak van Balthasar gelezen heeft, zodat ze niet bang hoeft te zijn om te spoileren. De ruimte is beperkt. Vol = vol, dus meld je z.s.m. aan. Dat kan door een berichtje te sturen naar pers@harpercollins.nl. De uitgeverij is gevestigd aan de Kabelweg 37 (vijfde etage) in Amsterdam.

Antropoloog Jeroen Windmeijer brak door met de Leidse trilogie, waarin hij Bijbelse en vaderlandse geschiedenis combineert in spannende romans. Hierna volgden de Zuid-Amerika-trilogie en drie thrillers die hij samen met Jacob Slavenburg schreef. Hij schrijft dit jaar het Geschenk van de 30ste editie van de Week van het Zeeuwse Boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten