26 augustus 2024

Spits down! (nieuws, 2025)

Matchfixing en fraude in het topvoetbal



Een moord op het voetbalveld vormt de nieuwste uitdaging voor een jonge Van In en Versavel. De thriller Buitenspel van Jonas Boets verschijnt 10 september bij uitgeverij Manteau.

Buitenspel
is het derde boek in de vernieuwde Aspe-reeks, die schrijver Jonas Boets na het overlijden van Pieter Aspe heeft voortgezet. Na de eerste twee boeken Reünie en Macht, neemt Boets de lezer opnieuw mee naar de jonge jaren van de onafscheidelijke Pieter Van In en Guido Versavel. Een duo dat al in de beginjaren van hun carrière vastberaden de moeilijkste misdaadzaken in en rond Brugge oplost.

Tijdens de voetbalwedstrijd Club Brugge-Lierse loopt een fan het veld op en steekt Club Bruggespits Foeke Eijkelkamp neer. Een moord voor de ogen van twintigduizend supporters en televisiekijkend België, dat wordt een makkelijke case.

Alleen is Pieter Van In niet overtuigd van het motief van de dader. Hij denkt dat er meer aan de hand is dan louter supportersgeweld.

Hij gaat op zoek naar de opdrachtgever en ontdekt de vele tegenstrijdige belangen die in het voetbal heersen. Van voorzitters tot spelers, van gokkers tot supporters, allemaal proberen ze de uitslagen van de wedstrijden op hun manier te beïnvloeden. Maar wie trekt er aan het langste eind?

Jonas Boets schrijft al meer dan 20 jaar succesvolle boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Na de dood van Pieter Aspe kreeg Boets toestemming van de familie van Aspe om zijn boekenreeks uit te breiden. In 2023 verscheen zijn eerste boek in de Aspe-reeks, getiteld Reünie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten