28 augustus 2024

Een mes in de rug (nieuws, 2024)

Peter Römer schrijft 25ste Baantjer



Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam was deze week niet alleen het decor van filmvoorstellingen, maar ook de presentatie van een misdaadroman. De Cock en de moord op afspraak, jubileumdeel 95 in de beroemde Baantjer-reeks, werd er gelanceerd. Het is het vijfentwintigste deel in de serie dat Peter Römer heeft geschreven.


Tuschinski was trouwens niet geheel en al toevallig uitgekozen om het boek ten doop te houden. Want in het boek wordt er in het theater een lijk aangetroffen. Maar daarover later meer...

Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement in de Amsterdamse Houthaven. Er steekt een mes in zijn rug.

Ron blijkt redacteur te zijn geweest bij de populaire talkshow Hof van Holland waar regelmatig BN’ers aan tafel schuiven.

Rechercheur De Cock staat voor een raadsel in een wereld waarin niets is wat het lijkt en waarin iedereen zich anders voordoet dan hij is.

Als niet veel later de invloedrijke gossipjournaliste Lizzy Coen dood wordt aangetroffen in een loge van filmtheater Tuschinski zit er voor De Cock niets anders op dan op zoek te gaan naar een moordenaar in de wereld van roddel en achterklap.

Bij de eerste oplage van De Cock en de moord op afspraak zit volgens uitgeverij De Fontein een cadeautje, De Cock in het kort: vier korte verhalen van Appie Baantjer zelf.

A.C. (Appie) Baantjer (1923-2010) is onsterfelijk geworden met zijn ‘De Cock’-reeks. Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de De Cock-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Zijn ‘De Cock’jes’ worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten