06 januari 2021

Krachtenbundeling (nieuws, 2021)

CPNB neemt Hebban.nl over  



Stichting CPNB neemt lezerscommunity Hebban.nl over. In een persbericht laten beide partijen weten dat een jaar intensief samenwerken zo goed is bevallen dat de overname als de beste volgende stap wordt gezien in de groei en ontwikkeling van het lezersplatform. Met Hebban.nl als onderdeel van de CPNB kan, zo is de verwachting, het boekenvak de Nederlandse lezer nog beter bereiken en inspireren om meer boeken te lezen en te kopen dan wel te lenen.

Hebban.nl
is in 2014 opgericht met als doel lezers méér, leuker én beter te laten lezen en doet dit door lezers te inspireren en te helpen bij hun boekenkeuze. Het lezersplatform organiseert online leesclubs, reading challenges, boeken- en cadeautippers en verschillende prijzen, zoals de Hebban Debuutprijs en Hebban Boek van het Jaar. De site telt inmiddels meer dan 200.000 leden. Bezoekers van de site worden dagelijks voorzien van het laatste boekennieuws, interviews met auteurs en boekrecensies door zowel recensenten als leden van het platform. 

Eveline Aendekerk, directeur stichting CPNB, zegt: ‘Ik heel blij dat Cees Wessels, de vorige eigenaar, de CPNB heeft gekozen als nieuw huis voor Hebban.nl. Ik ben er van overtuigd dat het hele boekenvak daar veel plezier aan gaat beleven. In een korte tijd heeft Hebban.nl zich kunnen ontwikkelen tot het belangrijkste online lezersplatform van Nederland. Zij hebben ongelooflijk veel kennis opgebouwd in het online bereiken van lezers'. 

Sander Verheijen, general manager en hoofdredacteur Hebban.nl: ‘2020 was een leerzaam en inspirerend jaar op allerlei vlakken. De succesvolle samenwerking met de CPNB heeft ervoor gezorgd dat veel meer lezers en lezers in spe de weg naar Hebban.nl hebben weten te vinden en dat we fijner hebben kunnen samenwerken met uitgevers, boekverkopers en bibliotheken. Door deze overname door de CPNB kunnen we onze krachten nog beter bundelen en het boekenvak verder versterken.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten