10 juni 2020

Gapende hoofdwond (nieuws, 2020)

Organisatieadviseur slijpt de pennen



Vanwege zijn onnavolgbare blunders vindt hij zichzelf een getalenteerde doelman. Hij begeleidt innovatieve startups, schreef eerder een roman en een graphic novel en gaat het nu met een thriller proberen. Uitgeverij The House of Books heeft vertrouwen in hem, want die brengt Moord door schuld van Robert van Oirschot in september op de markt.


De serie De pennen zijn geslepen trok in 2016 niet een al te groot publiek. Maar er was in ieder geval één kijker die zich bijzonder geïnspireerd voelde bij deze schrijfwedstrijd voor BN'ers, die gewonnen werd door actrice Monic Hendrickx. Háár thriller, de prijs van deze competitie, komt er nooit, maar die van kijker Robert van Oirschot is in aantocht. 'Echt leerzaam', noemt hij de tv-reeks in een interview. Evenals het boek Hoe schrijf ik een bestseller van literair agenten Willem Bisseling en Paul Sebes.

Of Moord door schuld een bestseller wordt, kunnen we vanaf september vaststellen. Uitgeverij The House of Books bestempelt het boek als 'een bikkelharde thriller van eigen bodem'.

In een leegstaande fabriekshal in de buurt van het Java-eiland in Amsterdam doet een voorbijkomende jogger een gruwelijke ontdekking. Hij vindt een man met een gapende hoofdwond, vastgebonden aan een tafel en het lijkt erop alsof hij zichzelf van het leven heeft beroofd.

Rechercheurs Natasha Kantelberg en Richard Groenen worden op de zaak gezet en worden gesommeerd, door druk vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, om snel met resultaten te komen. Hun bevindingen duiden op een afrekening binnen het drugscircuit. Totdat er een
tweede, even gruwelijke, moord gepleegd wordt...

Schrijver Robert van Oirschot is organisatie- en innovatieadviseur en expert op het gebied van sociaal innovatief organiseren. Hij werkt als boardroom adviseur, trainer en coach bij banken, bij de overheid en bij andere non-profit instellingen. Hij begeleidt startups en pionierde zelf ook met zijn adviesbureau in New York.

In 2003 publiceerde hij een managementboek, FutureManagement, de paradox van de beheersbare toekomst. In zijn woonplaats Leiden was hij initiatiefnemer van het crowdsourcingsproject De Ziel van Leiden. Begin 2017 publiceerde hij de gelijknamige graphic novel, in een oplage van 55.000 exemplaren. In Droog, zijn eerste roman uit 2018, verweeft hij de fictieve drooglegging tijdens de jaren 20 van de vorige eeuw met de feitelijke politieke en sociale situatie in die tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten