08 november 2019

Gesignaleerd 476 (nieuws, 2019)

James Patterson - 48 uur



Bij uitgeverij Cargo is deze week de nieuwste thriller van thrillertycoon James Patterson verschenen. Het boek draagt de weinig originele titel 48 uur, maar belooft de lezers wel 'een onmogelijke missie, een dodelijk ultimatum en een gevecht tegen de tijd'. 


Als Amerikaans inlichtingenofficier heeft Amy Cornwall al het nodige meegemaakt. Maar wat ze op een dag aantreft bij thuiskomst doet zelfs haar verstijven. Het huis is leeg, geen stemmen van dochter of man, geen geuren van een wachtende maaltijd.

Slechts een onbekende telefoon op de eettafel, via welke ze een vreselijk ultimatum doorkrijgt.

Binnen 48 uur moet ze een naamloze gevangene vinden en bevrijden. Lukt dit haar niet, dan zal haar gezin het niet overleven.

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen: Alex Cross en The Women’s Murder Club. Patterson woont en werkt in Florida.

Wie goed de cover van 48 uur bestudeert, leest in de kleine lettertjes onderaan dat Patterson het boek samen heeft geschreven met Brendan Dubois. Om precies te zijn: Patterson bedenkt het verhaal, Dubois schrijft het. De laatste is overigens geen nieuweling in het thrillergenre: hij heeft 28 spannende boeken op zijn naam staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten