09 augustus 2010

Wordt verwacht 203 (nieuws, 2010)

DOOD IN VENETIË

Ze heeft twee thrillers in de serie 'Flikken Maastricht' op haar naam staan, produceerde drie thrillers rond inspecteur Nelleke de Winter uit de Achterhoek, schreef de minithrillers 'De laatste dag' en 'Blauw licht' en is nu alweer toe aan haar derde thriller die zich in Italië afspeelt. Daarnaast is ze ook nog een verdienstelijk beeldend kunstenaar. Zo mag De Spanningsblog een illustratie van haar hand gebruiken bij de rubriek Uitgesproken. En met collega-auteur Nicolet Steemers verzorgt ze interactieve lezingen. Kortom, Corine Hartman (1964) zit allesbehalve stil.

Die derde Italië-thriller heet 'Zwart water' en verschijnt in oktober 2010 bij uitgeverij Karakter. Het is een thriller over 'onvoorwaardelijke liefde', aldus de uitgever.

Jeanine van Ostende is een befaamd violiste. Overal waar ze optreedt mag ze staande ovaties in ontvangst nemen en in binnen- en buitenland oogst ze lovende kritieken op haar gepassioneerde spel. Ook de carrière van haar man Davide staat in de hoogste versnelling: hij is betrokken bij het Mose-project in Venetië, een groots plan om de overstromingen in deze historische stad te lijf te gaan. Maar onder het rimpelloze oppervlak van hun beider succesvol leven, blijkt een groot verdriet schuil te gaan.

Ondertussen worden in korte tijd drie mensen op gruwelijke wijze vermoord. Het onderzoek van inspecteur Kees-Jan van Aerendonck leidt steeds weer in de richting van Davide en Jeanine. Van Aerendonck is een ervaren rot in het vak, maar zelfs hij staat voor een raadsel. De oplossing van het mysterie laat zelfs het zwarte water in de Venetiaanse lagune niet onberoerd...

Na enkele banen in de reclame startte Hartman in 1994 met een eigen reclamebureau. Zes jaar later begon ze aan de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met 'Schone kunsten' en vanaf dat moment is ze fulltime auteur.

Andere nieuwe titels:

Juan Martorell - 'Mevrouw Maffia' (november 2010). Thriller over een vrouw aan het hoofd van de New Yorkse maffia in de jaren zeventig en tachtig. Haar enige drijfveer is de liquidatie van elke persoon die bij de dood van haar broer in 1968 betrokken is geweest.
Loes den Hollander - 'Het scherventapijt' (november 2010). Een buitenbeentje: eerste roman van succesvolle thrillerschrijfster Den Hollander (elke eerste druk is goed voor een oplage van 50.000 exemplaren). Deze roman gaat over drie heel verschillende vrouwen die een gemeenschappelijke achtergrond delen: hun eenzame jeugd.
Sabine Thiesler - 'De mensenrover' (november 2010). De jonge kunststudente Giselle wordt op klaarlichte dag door een dronken automobilist overreden. Haar vader Jonathan komt haar dood niet te boven en zakt weg in alcoholisme, depressie en nog meer ongerief. Op een nacht stapt hij in zijn auto en rijdt weg, zonder doel. Hij komt terecht bij een Toscaanse boerenfamilie. Hun blinde dochter Sophia lijkt als twee druppels water op zijn overleden Giselle.
Kathryn Mackel - 'Het slachtoffer' (december 2010). Psychiater Susan Stone draagt veel leed met zich mee: zowel haar moeder als haar zoon pleegde zelfmoord, haar man stierf aan een hersentumor. Als haar vader dan ook nog een trap krijgt van een wild paard, besluit ze hem te gaan helpen en tegelijkertijd haar eigen kwelgeesten onder de loep te nemen. Maar op echte geesten heeft ze niet gerekend.
Erik van Vliet - 'Koelbloedig' (november 2010). Tweede thriller van dierentuinontwerper Van Vliet die met 'Het bonobo-alternatief' de Schaduwprijs 2009 won. Karin heeft een aantal bijzondere reptielensoorten in huis. Haar zoon Yves is gefascineerd door dinosauriërs en neemt niet zomaar genoegen met de gangbare theorie (een komeetinslag bij Yucatan) over het plotselinge uitsterven van deze dieren. Dan wordt het geluk van het eenoudergezin op de proef gesteld doro bizarre en lugubere gebeurtenissen.
Philipp Vandenberg - 'De gladiator' (oktober 2010). Historische thriller die zich afspeelt in het oude Rome.
Michael Peinkofer - 'Aan de oevers van de Styx' (oktober 2010). Alexander de Grote zocht er tevergeefs naar, Herakles kwam erdoor om het leven. Archeologe Sarah Kincaid móét het vinden: het levenswater.
Gregg Loomis - 'Het koptische geheim' (oktober 2010). Een gala-avond in het British Museum om de vondst van de eeuw te vieren wordt ruw verstoord. Overvallers gaan ervandoor met kostbare evangelierollen.
Thomas Thiemeyer - 'Corona' (februari 2011). Na een paar wonderlijke sensaties kan expeditieleidster Amanda Walker er niet meer omheen: haar team is in het Ruwenzori-gebergte een poort naar een nieuwe dimensie gepasseerd. Een terugkeer is niet meer mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten