09 juni 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)


Op zoek naar de mol


Als een gevalletje service van de zaak hieronder een bij voorbaat discutabele selectie van spannende films en misdaadseries die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen.

Grantchester
Britse detectiveserie. Aflevering 1 van nieuwe zesdelige reeks. Ondanks kritiek van omstanders brengt Sidney veel tijd met Amanda door. Wanneer hij zich met Geordie op een verdrinkingszaak stort, wijst alles erop dat het gevaar ook voor Sidney op de loer ligt.
Grantchester, zaterdag 10 juni, 20.30 uur, NPO2

Sherlock
Wie deze BBC-detectiveserie destijds heeft gemist, krijgt nu de kans om het goed te maken. Want Canvas herhaalt alle afleveringen van Sherlock, te beginnen bij serie 1. Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch)  en dr. John Watson (Martin Freeman) onderzoeken enkele moorden, waarbij een giftige pil centraal staat. De serie werd meermaals genomineerd voor een Emmy; Cumberbatch kreeg in 2014 de Emmy voor de beste Mannelijke Hoofdrol.
Sherlock, zaterdag 10 juni, 20.40 uur, Canvas

The recruit
Amerikaanse speelfilm uit 2003. Oude CIA-baas, vertolkt door Al Pacino (foto, rechts), rekruteert een briljante jongeman (Colin Farrell) en neemt hem onder zijn hoede. Al gauw vraagt de mentor hem om een mol in zijn organisatie te vinden. En dan begint de ellende.
The recruit, zaterdag 10 juni, 22.35 uur, Veronica

De trailer:Falco 
Franse misdaadserie. Aflevering: À l'etat brut. Een zeventienjarig meisje is op brute wijze vermoord. Wie zit hierachter?
Falco, zaterdag 10 juni, 23.40 uur NPO1

Mystic riverDoor Clint Eastwood geregisseerde film uit 2003, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dennis Lehane. Het verhaal gaat over drie jeugdvrienden die vele jaren later bij elkaar komen vanwege een moordzaak: de vader (Sean Penn) van het slachtoffer, de rechercheur (Kevin Bacon) en de verdachte (Tim Robbins). De film kreeg twee Oscars (beste hoofdrol voor Penn en beste bijrol voor Robbins).
Mystic river, zondag 11 juni, 22.15 uur, Net 5 (ook uitzending op woensdag 14 juni, SBS 9)

De trailer:Broadchurch
Engelse misdaadserie. De informatie die de onbekende vrouw over de verkrachtingszaak geeft, zet de hele zaak op zijn kop.
Broachchurch, zondag 11 juni, 22.30 uur, RTL 4

The blacklist
Amerikaanse misdaadserie. Aflevering: Requiem. Door gebeurtenissen in het verleden komt Red op ramkoers te liggen met een zeer gevaarlijke tegenstander.
The blacklist, maandag 12 juni, 20.30 uur, RTL 4

The Same Sky
Duitse spionageserie. Aflevering 4. Lars verlegt zijn focus en neemt moeiteloos een nieuwe identiteit aan.
The Same Sky, maandag 12 juni, 22.55 uur, NPO2

Seduced by lies
Canadese stalkerthriller. Succesvolle zakenvrouw is blij wanneer ze van haar obsessieve ex af is en vervolgens ook nog een knappe rijke man ontmoet. Alleen heeft ze het idee dat iemand haar in de gaten houdt.
Seduced by lies, woensdag 14 juni, 20.30 uur, RTL 8

American justice
Eerste aflevering van driedelige documentaireserie over de aanpak van de misdaad in Jacksonville, de stad met de hoogste moordcijfers van de staat Florida. Aan de orde zijn het onderzoek naar een dubbele moordzaak, een rechtszaak waarbij een man mogelijk onterecht is beschuldigd van de moord op zijn neef en de conservatieve officier van justitie Angela Corey.
American justice, woensdag 14 juni, 22.05 uur, Canvas

Tropa de elite 2: O inmigo agora é outro
Braziliaans misdaaddrama dat zich in de favela's afspeelt. Politieman wordt chef van een speciale eenheid, die het opneemt tegen de drugsbendes in Rio de Janeiro. Daarbij krijgt hij ook nieuwe vijanden: corrupte collega's. Was in eigen land de bestbezochte film ooit.
Tropa de elite 2: O inmigo agora é outrto, donderdag 15 juni, 22.35 uur, RTL 7

Inspector Banks
Start van het vierde seizoen van deze Britse detectiveserie, gebaseerd op de thrillers van Peter Robinson. Terwijl DCI Banks het plotselinge overlijden van zijn moeder nog aan het verwerken is, wordt hij op een nieuwe zaak gezet. Achter de moord op een jonge Estste vrouw blijkt een duistere onderwereld te schuilen, die en klein stadje in Noord-Engeland in zijn greep heeft.
Inspector Banks, vrijdag 16 juni, 20.30 uur, België Eén

De trailer:Commissaris Witse
Vlaamse misdaadserie. Aflevering 10: Ademnood. Carla Oostkmap beweert dat advocaat Pascal Segers het slachtoffer werd ven en moordcomplot. Hij was een fraudezaak op het spoor.

The place beyond the pines
Misdaaddrama uit 2012. Ryan Gosling speelt een mysterieuze motorstuntman, die banken begint te beroven om zijn ex (Eva Mendes), net bevallen van zijn zoon, voor zich te winnen. Zo komt hij in aanvaring met een overambitieuze agent, gespeeld door Bradley Cooper
The place beyond the pine, vrijdag 16 juni, 22.15, NPO3.

Geen opmerkingen: