02 juni 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)DiCaprio als piloot, dokter en oplichter

Als een gevalletje 
service van de zaak hieronder een bij voorbaat discutabele selectie van spannende films en misdaadseries die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen.

Catch me if you can
Amerikaanse film uit 2002, geregisseerd door Steven Spielberg, vertelt het waargebeurde verhaal van meesteroplichter Frank Abagnale jr. Leonardo DiCaprio vertolkt deze rol van de man die zich nog voor zijn 21ste verjaardag achtereenvolgens uitgaf voor een piloot, dokter en openbaar aanklager. Hij wist ruim een miljoen dollar aan valse cheques te incasseren.
Catch me if you can, zaterdag 3 juni, 21.15 uur, België Eén

De trailer:Falco

Franse misdaadserie. Aflevering: Waanzin. Christine Mallot ontvangt achtereenvolgens goed en teleurstellend nieuws over de harttransplantatie van haar zoon. Falco ziet haar wanhoop ontaarden in een gevaarlijke situatie.
Falco, zaterdag 3 juni, 22.40 uur, NPO1

Wolf
Nederlandse misdaadfilm uit 2013. Met twee Gouden Kalveren onderscheiden film over een jonge, veelbelovende kickbokser. Die zwicht voor snel, crimineel geld. Marwan Kenzari speelt met verve de hoofdrol.
Wolf, zaterdag 3 juni, 23.15 uur, NPO3

Hide and seek
Amerikaanse thriller uit 2005. Na de onverwachte dood van zijn vrouw poogt een man (Robert De Niro) met zijn dochtertje de draad weer op te pikken. Dochterlief verliest zich volledig in haar denkbeeldige vriendje Charlie en die vriendschap krijgt steeds engere trekjes. Vader besluit de identiteit van Charlie te achterhalen. Bijrol voor Famke Janssen.
Hide and seek, zaterdag 3 juni, 23.40 uur, RTL 8

The Americans
Amerikaanse spionageserie. Aflevering: Arpanet. Philip krijgt de opdracht om Arpanet te hacken.
The Americans, zondag 4 juni, 0.00 uur, RTL 5

Broadchurch
Vierde aflevering van achtdelige Britse misdaadserie, waarin rechercheurs Miller en Hardy achter de dader van een verkrachtingszaak aan zitten.
Broadchurch, zondag 4 juni, 22.30 uur, RTL 4

Shutter Island
Amerikaanse speelfilm uit 2010 van Martin Scorsese, gebaseerd op de gelijknamige thriller van Dennis Lehane. Leonardo DiCaprio vertolkt de rol van US Marshall die de verdwijning van een moordenares onderzoekt. Zij is ontsnapt uit het psychiatrische instituut op Shutter Island nabij Boston. Tijdens zijn zoektocht ontrafelt de politieman geheimen over het eiland, zijn partner en zichzelf.
Shutter Island, maandag 5 juni, 20.30 uur, RTL 8

De trailer:The Blacklist
Amerikaanse misdaadreeks. De spin-off The Blacklist: Redemption is afgelopen. Dan maar weer teruggekeerd naar de oorspronkelijke serie. Aflevering: Dembe Zuma. Nadat het Dembe Zuma wekenlang is gelukt om uit de handen van Reddington te blijven, weet hij Aram te ontvoeren.
The Blacklist, maandag 5 juni, 20.30 uur, RTL 5

The Same Sky

Slot van driedelige Duitse spionageserie. Laurens zoon Emil verkent opnieuw alle grenzen.
The Same Sky, maandag 5 juni, 22.45 uur, NPO2

Madame Secretary
Amerikaanse politieke dramaserie over Elizabeth McCord (gespeeld door Téa Leoni). Deze voormalige CIA-agent verliet het hoofdkantoor in Langley om politicologie te gaan doceren. Maar dan komt de minister van Buitenlandse Zaken onverwacht om het leven tijdens een vliegtuigongeluk. President Conrad Dalton (Keith Carradine) haalt McCord over om het ambt over te nemen. In de VS is de serie een succes.
Madame Secretary, maandag 5 juni, 23.10 uur, België Eén

De trailer:De oorlogsrecherche
Een buitenbeentje, maar wel een interessante. Documentaire over het Team Internationale Misdrijven. Rechercheurs speuren wereldwijd naar oorlogsmisdadigers die een link met Nederland hebben.
De oorlogsrecherche, woensdag 7 juni, 21.10 uur, NPO2

Death in paradise
Frans/Britse misdaadserie. Aflevering: One for the road. Een vergiftigd drankje wordt gouverneur Caroline Bamber fataal. Al gauw blijkt dat Caroline al langer gevaar liep, doordat ze verwikkeld was in een politiek complot.
Death in paradise, woensdag 7 juni, 21.25 uur, NPO1

Safehouse
Eerste aflevering van vierdelige Britse misdaadserie, eerder al uitgezonden op de Nederlandse televisie. Voormalig agent Robert en zijn vrouw Katy zijn vertrokken uit de stad na de moord op een getuige die onder Roberts hoede was. Sindsdien worstelt hij met schuldgevoelens. Om het verleden te laten rusten, beginnen zij een gastenverblijf in het Lake District. Roberts ex-collega, inspecteur Mark Maxwell, ziet het gebouw als een geschikt onderduikadres en Robert besluit een familie in huis te nemen die bedreigd wordt.
Safehouse, woensdag 7 juni, 23.05 uur, Canvas

A touch of Frost

Britse misdaadserie. Aflevering: No refuge. De eigenaar van een fabriek is getuige van een inbraak waarbij een van zijn werknemers om het leven komt. Hij vraagt Frost om bescherming.
A touch of Frost, donderdag 8 juni, 20.30 uur, RTL 8

Apple Tree Yard
Britse dramaserie. Het moordproces gaat verder. De verdediging van Costley is gebaseerd op een persoonlijkheidsstoornis. De openbaar aanklager weet echter deze argumenten te weerleggen en de zaak lijkt hopeloos verloren.
Apple Tree Yard, donderdag 8 juni, 22.05 uur, Canvas

Swordfish
Amerikaanse thriller uit 2001. John Travolta speelt een door de CIA ingehuurde meesterspion, die met de uit de gevangenis ontslagen tophacker Hugh Jackman een paar miljoen dollar regeringsgeld moet zien los te krijgen.
Swordfish, donderdag 8 juni, 22.15 uur, Net 5

Commissaris Witse
Vlaamse misdaadserie. Aflevering: Vijf. Witse zoekt het verband tussen de slachtoffers van Pieter Verbuere: een maffioso, een psychiater en een travestiet. Het lijkt te gaan over gokschulden, maar Pieter Verbuere is geen pokerspeler.
Commissaris Witse, vrijdag 9 juni, 20.31 uur, NPO1

Dolores Claiborne
Verfilming van een boek van Stephen King. Succesvol journaliste trekt naar haar geboortestad, waar haar moeder, van wie ze vervreemd is, wordt verdacht van de moord op haar werkgeefster, een nare, oude dame.
Dolores Claiborne, vrijdag 9 juni, 20.35 uur, SBS 9

Dead Man Walking

Amerikaanse filmdrama uit 1995. Vertelt het waargebeurde verhaal van zuster Helen Prejean, die zich ontfermt over de voor moord veroordeelde en op zijn executie wachtende misdadiger. Met mooie rollen voor Sean Penn en Susan Sarandon.
Dead Man Walking, vrijdag 9 juni, 21.15 uur, Canvas

Geen opmerkingen: