19 mei 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)Over de Muur, over het IJzeren GordijnAls een gevalletje
service van de zaak hieronder een bij voorbaat discutabele selectie van spannende films en misdaadseries die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen.

Wallander
Detectiveserie. Aflevering: The troubled man. Een persoonlijke zaak voor Kurt Wallander deze keer, als de schoonvader van zijn dochter Linda vermist raakt.
Wallander, zaterdag 20 mei, 20.40 uur, Canvas

The Pelican Brief
Verfilming van een van de eerste John Grisham-thrillers. Briljante rechtenstudente (Julia Roberts) schrijft een stuk ('brief') waarin zij de onopgeloste moord op twee rechters van het Hooggerechtshof verklaart. Dat ze dicht bij de waarheid zit, blijkt als onbekenden haar dood willen.
The Pelican Brief, zaterdag 20 mei, 21.30 uur, België Eén

De trailer:Falco
Nieuw seizoen van Franse misdaadserie. Aflevering: Chaos. Als een seriemoordenaar uit zijn verleden weer actief lijkt, lijkt Falco de enige die de zaak tot een goed einde kan brengen.
Falco, zaterdag 20 mei, 22.40 uur, NPO 1

The Level
Voorlaatste aflevering van deze zesdelige Britse misdaadserie. Rechercheur Nancy Devlin kan niet veel langer verbergen dat ze zich persoonlijk betrokken voelt bij de moordzaak. Ze confronteert Nash met de verdwijning van haar moeder, maar hij zet de confrontatie naar zijn hand.
The Level, zaterdag 20 mei, 22.40 uur, NPO2

De Punt
Telefilm uit 2009 vertelt het verhaal van de tweede Molukse treinkaping bij De Punt in 1977. Centrale figuur is de enige vrouw onder de kapers, gespeeld door Terence Schreurs. Kees Hulst vertolkt de rol van verantwoordelijk justitieminister Dries van Agt.
De Punt, zaterdag 20 mei, 22.40 uur, NPO3

De trailer:The Americans
Amerikaanse spionageserie. Aflevering: The Deal. De missie om een Russische overloper in handen te krijgen, is mislukt.
The Americans, zondag 21 mei, 00.00 uur, RTL 5

Lewis
Britse misdaadserie. Aflevering: Intelligent design. Richard Seager wordt een dag nadat hij uit de gevangenis is ontslagen, dood bij zijn huis gevonden.
Lewis, zondag 21 mei 00.30 uur, NPO1

Shaft
Amerikaanse speelfilm uit 2000 (regie: John Singleton). Samuel L. Jackson treedt in de voetsporen van de legendarische zwarte speurder John Shaft. Deze rechercheur bij de politie van New York City, onderzoekt de racistische moord op Trey Howard door rijkeluiszoon Walter Wade junior. Shaft spreekt getuige Diane, maar zij verdwijnt spoorloos. Wade wordt op borgtocht vrijgelaten en vlucht naar Zwitserland. Twee jaar later keert Wade terug, waarop Shaft hem arresteert. Op het politiebureau komt Wade in contact met drugsbaron Hernandez, die hij inschakelt om Diane te vinden. Wanneer Wade weer op borgtocht vrijkomt, neemt Shaft uit frustratie ontslag en besluit hij te proberen Wade op eigen houtje achter de tralies te krijgen.
Shaft, zondag 21 mei, 20.00 uur, RTL 7

Broadchurch
Tweede aflevering van achtdelige Britse detectiveserie. Er gaat een schok door het stadje als het nieuws over de verkrachting zich verspreidt.
Broadchurch, zondag 21 mei, 20.00 uur, RTL 4

The Blacklist: Redemption
Amerikaanse misdaadserie. Aflevering: Whitehall. Tom roept de hulp van Liz in omdat hij de FBI nodig heeft om Howard uit de psychiatrische kliniek te bevrijden.
The Blacklist: Redemption, maandag 22 mei, 20.30 uur, RTL 5

The Same Sky
Zesdelige Koude Oorlogsthriller uit Duitsland van regisseur Oliver Hirschbiegel (Der Untergang). De reeks gaat over de relatie tussen een Oost-Duitse spion en zijn vrouwelijke doelwit in het Westen. Stasi-agent Lars Weber (Tom Schilling) wordt in 1974 tijdens zijn spionageopleiding naar West-Berlijn gestuurd om daar in contact te komen met Lauren Faber (Sofia Helin van The Bridge), die bij de Britse geheime dienst werkt.
The Same Sky, maandag 22 mei, 22.55 uur NPO2

De trailer:
Maigret's Dead Man
Britse misdaadserie met Rowan Atkinson als speurder Maigret.  Op een morgen belt een opgewonden man naar het politiebureau  en vraagt naar Maigret. Volgens de man wordt hij gevolgd door iemand die hem uit de weg wil ruimen. Voordat Maigret de details kan noteren, hangt de man op, Nadien belt hij verscheidene keren vanuit verschillende cafés. Daarna blijft het stil. Later die nacht wordt het lichaam van de man gevonden. Hij is doodgestoken. Geplaagd door schuldgevoelens dat hij de man niet heeft kunnen redden, zet Maigret alles op alles om  moordenaar te vinden.
Maigret's Dead Man, woensdsag 23 mei, 21.,25 uur NPO1

The Secret
Eerste van vierdelige Britse misdaadreeks, die eerder op de Nederlandse publieke zenders was e zien. De serie speelt zich af in het Noord-Ierse Coleraine in de jaren 90 en is gebaseerd op het boek Let this be our secret van Deric Henderson. Colin (James Nesbitt) is lid van een doopsgezinde gemeenschap, vader en echtgenoot. Maar hij begint een affaire met Hazel (Genevieve O'Reilly). Wanner de vader van Lesley sterft, overweegt ze zelfmoord. En dat brengt Colin op ideeën.
The Secret, woensdag 24 mei, 22.55 uur Canvas

DWDD University presenteert: Spionage
Buitenbeentje in deze rubriek, maar een interessante. Hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht Beatrice de Graaf geeft college. Ze belicht wat inlichtingen- en veiligheidsdiensten allemaal kunnen, moeten en mogen doen. Ook legt ze uit wat we moeten weten om de grens tussen vrijheid en veiligheid te bewaken.
DWDD University presenteert: Spionage, donderdag 25 mei, 20.30 uur, NPO1

A Touch of Frost
Britse misdaadserie. Aflevering: Quarry. Een jachtpartij van de Denton Lacey Jagers wordt zoals zo vaak verstoord door een protestactie.
A Touch of Frost, donderdag 25 mei, 20.30 uur, RTL 8

Apple Tree Yard
Tweede aflevering van vierdelige Britse dramaserie. Yvonne blijft verbijsterd en terneergeslagen achter. Ze kan niet met de politie of met haar man praten.
 Apple Tree Yard, donderdag 25 mei, 22.15 uur, Canvas

Commissaris Witse
Vlaamse misdaadserie. Aflevering: In de vlucht. Walter Colpaert ligt dood in zijn duivenhok en zijn lichaam is doorzeefd met hagel. Tijdens het onderzoek merkt Witse dat de strijd om de beste duif hard kan zijn.
Commissaris Witse, vrijdag 26 mei, 20.30 uur, NPO1

Hinterland
Britse misdaadserie. Na een fatale schietpartij in een benzinestation is Llew Morris de hoofdverdachte.
Hinterland, vrijdag 26 mei, 20.40 uur, België Eén

Geen opmerkingen: