12 mei 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)
Het slotakkoord van Broadchurch


Als een gevalletje service van de zaak hieronder een bij voorbaat discutabele selectie van spannende films en misdaadseries die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen.

De eetclub
Verfilming van de gelijknamige, tweede thriller van Saskia Noort. Vrouw, gespeeld door Bracha van Doesburg, verhuist naar een kil aandoende villawijk op een half uurtje afstand van Amsterdam. Ze wordt algauw opgenomen in een groepje van verwende huisvrouwen die elkaar met enige regelmaat geraffineerde en exquise gerechten voorschotelen. De hechte vriendenclub hangt echter van geheimen aan elkaar. Dat moet een keer fout gaan.
De eetclub, zaterdag 13 mei, 20.30 uur, SBS 9

De trailer:Wallander
Detectiveserie. Aflevering: A lesson in love. Wallander en zijn collega's treffen het half verkoolde lichaam van een vrouw aan in een moeras. Al gauw wordt duidelijk dat de vrouw thuis ongewenst bezoek over de vloer heef gekregen
Wallander, zaterdag 13 mei, 20.40 uur, Canvas

The Level
Britse zesdelige misdaadserie. Aflevering 4: De onthulling van de ontbrekende getuige lijkt onvermijdelijk. Nancy doet een gewaagd voorstel om het onderzoek te versnellen.
The Level, zaterdag 13 mei, 22.40 uur, NPO2

The Americans
Amerikaanse spionageserie. Aflevering: A little night music. Een oude bekende van Philip en Elizabeth zorgt voor opschudding.
The Americans, zondag 14 mei, 00.05 uur, RTL 5

Broadchurch
Eerste aflevering van het derde seizoen van de Britse detectiveserie, opnieuw opgenomen in en rond het kustplaatsje West Bay, in het zuidwesten van Engeland. De serie is al eerder vertoond in het Verenigd Koninkrijk, de onverwachte finale liet veel kijkers niet onberoerd. Volgens bedenker Chris Chubnall is na deze reeks gedaan met Broadchurch. Opnieuw treden David Tennant en Olivia Colman aan als het bekvechtende speurdersduo adjudant Alec Hardy en brigadier Ellie Miller. Na het onderzoek en de rechtszaak rond de dood van een elfjarige jongen, moeten Hardy en Miller dit keer op zoek naar de verkrachter van de gescheiden Trisha.
Broadchurch, zondag 14 mei, 21.30 uur, RTL 4

De trailer:

Safe haven
Mix van thriller en romantisch drama, gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Sparks.
Het kleine stadje Southport in North Carolina wordt opgeschud door de komst van een mysterieuze vrouw. De mooie maar introverte Katie lijkt vastbesloten zich aan niemand te binden. Tot ze haar hart verliest aan Alex, een weduwnaar met een goed hart en twee jonge kinderen. Er is echter geen ontkomen aan het duistere geheim dat Katie probeerde te ontvluchten tijdens de angstige reis die haar naar Southport bracht. Kan ze accepteren dat in de diepste dalen alleen ware liefde een veilige haven biedt?
Safe haven, maandag 15 mei, 20.30 uur, RTL 8

The Blacklist: Redemption
Amerikaanse misdaadserie. Aflevering: Hostages. Het team van Grey Matters wordt ingehuurd om een ontvoerde zakenman en diens gezin op te sporen.
The Blacklist: Redemption, maandag 15 mei, 20.30 uur, RTL 5

National treasure
Slot van vierdelige Britse dramaserie. De Finchleys bereiden zich voor op de rechtszaak. Marie beseft dat Karl de doorlag kan leveren in de uitkomst.
National Treasure, maandag 15 mei, 22.55 uu,r NPO 2

The Ghost Writer
Speelfilm uit 2010, geregisseerd door Roman Polanski, naar de gelijknamige thriller van Robert Harris. Een broodschrijver (Ewan McGregor) wordt ingehuurd als ghostwriter om op het eiland Martha's Vineyard voor de Amerikaanse kust de memoires van de voormalige Britse premier (Pierce Brosnan) af te maken. De ghostwriter ontdekt meer geheimen dan de oud-bewindsman eigenlijk wil onthullen.
The Ghost Writer, dinsdag 16 mei, 20.30 uur, RTL 8

De trailer:
A Touch of Frost
Britse misdaadserie. Aflevering: Appropriate adults. Na de verdwijning van een achtjarig meisje wil Frost praten met de verstandelijk gehandicapte buurjongen Billy.
A Touch of Frost, donderdag 18 mei, 20.30 uur, RTL 8

Apple Tree Yard
Britse thrillerserie. De succesvolle Britse wetenschapper Yvonne Carmichael (Emily Watson) stort zich in een buitenechtelijke affaire met iemand van wie ze de ware identiteit niet kent. Wanneer ze op brute wijze verkracht wordt door een kennis, zoekt ze de hulp van haar minnaar.
Apple Tree Yard, donderdag 18 mei, 22.05 uur, Canvas

De trailer:
Commissaris Witse
Belgische misdaadserie. Aflevering: Prinses Nele. Op een afgelegen weg wordt Nele doodgereden. Het is geen ongeval maar moord. Witse en zijn team stellen een onderzoek in.
Commissaris Witse, vrijdag 19 mei, 20.30 uur, NPO1

Hinterland
Britse misdaadserie. Het lichaam van de jonge Laura Dean wordt teruggevonden in een afgelegen bos.
Hinterland, vrijdag 19 mei, 20.40 uur, België Één

Geen opmerkingen: