05 mei 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)Terug in het rauwe, Welshe landschap


Als een gevalletje 
service van de zaak hieronder een selectie (dus altijd discutabel) van thrillers en misdaadfilms die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen.

Valkyrie
Oorlogsthriller uit 2008 met Tom Cruise als kolonel Von Stauffenberg. Deze officier heeft genoeg van de gruweldaden van het nazi-regime en voegt zich daarom bij een al langer bestaande anti-Hitlersamenzwering. Het gezelschap besluit een bom te plaatsen in de bunker van Adolf Hitler. Bijrollen zijn er voor Halina Reijn en Carice van Houten.
Valkyrie, zaterdag 6 mei, 20.00 uur, Veronica

De trailer:
Wallander

Britse misdaadserie, gebaseerd op de boeken van Henning Mankell. Aflevering: The white lioness. Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt hem zwaar.
Wallander, zaterdag 6 mei, 20.40 uur Canvas

Inglorious Bastards

Eerste oorlogsfilm van Quentin Tarantino. Een groep joods-Amerikaanse nazi-jagers wil tijdens de Tweede Wereldoorlog de Duitse top uitroeien. Christoph Waltz kreeg een Oscar voor zijn bijrol als kolonel.
Inglorious Bastards, zaterdag 6  mei, 22.15 uur, Veronica

The Level
Bij de Belgen allang afgelopen, bij de Nederlanders zijn we na vanavond pas op de helft van deze dramaserie. De inspanningen van rechercheur Nancy Devlin voor het onderzoek dreigen haar dubbelrol te onthullen. Ze neemt een risico om haar vermoedens over Gunnar te bewijzen.
The Level, zaterdag 6 mei, 22.40 uur, NPO2

The Americans
Derde aflevering van dertiendelige serie over Sovjet-koppel dat spioneert in de Verenigde Staten. Aflevering: The Walk In. De laatste opdracht van Phillip en Elizaberh is niet bepaald vlekkeloos verlopen. Phillip maakt zich zorgen of zijn vrouw wel actief kan deelnemen aan een actie.
The American, zaterdag 6 mei, 00.000 uur, RTL 5

Lewis
Britse misdaadserie. Aflevering: The Ramblin' Boy. Nadat arts Matt Whitby vermoord is aangetroffen, beginnen inspecteur Robert Lewis en zijn nieuwe collega Gray aan een onderzoek. Zij proberen de laatste momenten van het leven van dr. Whitby te reconstrueren.
Lewis, zaterdag 6 mei, 00.25 uur, NPO 1

The blacklist: Redemption
Amerikaanse misdaadserie. Aflevering: Borealis 301. Een bende heeft het voorzien op de waardevolle lading aan boord van Borealis-vlucht 301 naar China. Tom en Solomon gaan undercover als stewards om een kaping te voorkomen.

The River Wild
Actiethriller uit 1994 onder regie van Curtis Hanson. Wanneer een expert in wildwatervaren (rol van Meryl Streep) een dagje gaat raften met haar gezin, wordt haar boot gekaapt. Twee overvallers willen er met 250.000 dollar vandoor gaan.
The River Wild, zondag 7 mei, 21.25 uur, Net 5

National treasure
Deel drie van vierdelige dramaserie over Britse tv-coryfee die verdacht wordt van een zedenmisdrijf. Na een verontrustende ontmoeting wordt Marie door vragen van Pauls advocaat gedwongen om na te denken over haar huwelijk.
National treasure, maandag 8 mei, 22.55 uur, NPO2

We were Gladio
Geen speelfilm of thriller, maar een documentaire over een geheim paramilitair netwerk dat geleid werd door de NAVO. De organisatie werd na de Tweede Wereldoorlog opgezet. Burgers werden getraind om een eventuele communistische invasie van West-Europa tegen te houden. Toen de Italiaanse tak in de jaren 90 werd ontdekt, heeft de NAVO het bestaan van Gladio jarenlang ontkend.
We were Gladio, dinsdag 9 mei, 21.15 uur, Canvas

Maigret
Start van tweedelige Britse serie naar de gelijknamige misdaadromans van Georges Simenon. Met een serieuze Rowan Atkinson in de rol van de onsterfelijke speurder Maigret. Het is 1955 en Parijs beleeft een zinderende zomer. En dan niet alleen door de voortdurende hitte. De stad is door angst gegijzeld. Er zijn vier vrouwen vermoord en op inspecteur Maigret rust de zware taak om de moordenaar te vinden.
Maigret, woensdag 10 mei, 21.25 uur, NPO1

De trailer:
A touch of Frost

Britse misdaadserie. Aflevering: Stranger in the house. Een jonge secretaresse wordt na het werk aangevallen door een man die zich in haar auto had verborgen.
A touch of Frost, donderdag 11 mei, 20.30 uur, RTL 8

Commissaris Witse
Vlaamse misdaadserie. Aflevering: Blauwe droom. Wanneer de veertienjarige Brecht dood aangetroffen wordt op school, lijkt het alsof een wurgspelletje fataal is afgelopen. Maar Brecht is vermoord. Om de dader te vinden moet commissaris Witse zich in de leefwereld van de jongeren verplaatsen. Een wereld vol pesterijen, drugs en webcamseks.
Commissaris Witse, vrijdag 12 mei, 20.30 uur, NPO1

Hinterland
Start van het derde seizoen dat zich afspeelt in het ruwe landschap van Wales. Hoofdrolspelers zijn inspecteur Tom Mathias (foto boven) en zijn partner Mared Rhys. De moord op een minister leidt naar een dorpje in de bergen. De bewindsman blijkt op een gruwelijke  manier te zijn vermoord, wat de zoektocht naar de dader alleen maar gevaarlijker maakt.
Hinterland, vrijdag 12 mei, 20.35 uur, België Eén,

De trailer:

Rectify
Amerikaanse dramaserie. Aflevering: Until you're blue. Daniel denkt na over de toekomst nu hij voor een zeer ingrijpende beslissing staat. Amantha moet stoom afblazen.
Rectify, vrijdag 12 mei, 22.35 uur, NPO3

Fatal Attraction
Amerikaanse thriller uit 1987 die genomineerd werd voor zes Oscars, maar er geen een won. Als zijn vrouw en dochter een weekendje weg zijn, verleidt een advocaat (Michael Douglas) collega Glenn Close. Die neemt geen genoegen met enkel een one night stand en begint hem vervolgens te stalken.
Fatal Attraction, vrijdag 12 mei, 23.35 uur, België Eén

Geen opmerkingen: