28 april 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)
Lewis op herhaling


Als een gevalletje 
service van de zaak hieronder een selectie (dus altijd discutabel) van thrillers en misdaadfilms die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen.

The Level
De laatste twee afleveringen van deze Britse misdaadserie. De vermiste truck wordt teruggevonden, maar voor de politie goed en wel ter plaatse is, is hij alweer verdwenen. Er is overigens een link tussen de verdwenen vrachtwagen en de moeder van Nancy.
The Level, zaterdag 29 april, 20.40 uur, Canvas.

The Level

Aflevering twee van Britse misdaadserie. Detective Nancy Devlin worstelt met haar dubbelrol in een nieuw moordonderzoek. Iemand blijkt haar op het spoort te zijn. Nancy's verdenkingen zetten de verhoudingen binnen het onderzoeksteam op scherp.
The Level, zaterdag 29 april, 22.35 uur , NPO2


Lewis

Eerste aflevering van seizoen zeven van driedelige Britse misdaadserie, eerder al uitgezonden in november 2014. Aflevering: Down among the fearful. Lewis en Hathaway onderzoeken de moord op Reuben Beatty, die op de afdeling Psychologie van de Universiteit van Oxford werkte.
Lewis, zaterdag 29 april, 00.10 uur, NPO1

De trailer:

The Americans
Tweede aflevering van 13-delige Amerikaanse reeks. Aflevering: Cardinal. Terwijl Philip druk is met de nasleep van hun laatste missie, blijft Elizabeth thuis om de kinderen te beschermen.
The Americans, zaterdag 29 april, 00.30 uur, RTL5

The Blacklist: Redemption
Amerikaanse misdaadserie. Aflevering: Operation Davenport. Tom en Solomon worden ingezet om voortvluchtige terroristen op te sporen.
The Blacklist: Redemption, maandag 1 mei, 20.30 uur, RTL 5
 

National TreasureDeel 2 van vierdelige Britse dramaserie over tv-persoonlijkheid die verdacht wordt van een zedenmisdrijf. Terwijl iedereen het verleden oprakelt, vertelt Marie haar dochter  Dee dat zij ervoor kiest om Paul te vertrouwen, omdat ze van hem houdt.
National Treasure, maandag 1 mei, 22.55 uur, NPO2

The Boy Next Door
Erotische thriller uit 2015, onder regie van Rob Cohen. Jennifer Lopez speelt lerares Claire die gaat scheiden van haar man omdat hij haar belazerd heeft. Hierdoor verhuist ze met haar zoon Kevin naar een nieuwe buurt. Daar ontmoet ze de 20-jarige buurjongen Noah die bij zijn oom woont nadat zijn ouders bij een verkeersongeval zijn omgekomen. Claire raakt bevriend met de buurjongen en op een avond hebben ze seks. De volgende morgen maakt ze haar excuses, ze heeft zich laten meeslepen, en zal dit niet herhalen. Vervolgens blijkt hij een psychopaat te zijn die haar steeds meer terroriseert, en ook moordlustig wordt.
The Boy Next Door, dinsdag 2 mei, 22.25 uur, SBS 9

De trailer:
Endeavour Morse
Britse misdaadserie. Aflevering: Coda (slot van seizoen 3). Een fabriekseigenaar wordt vermoord. Het onderzoek leidt naar een beruchte criminele familie. Verder vraagt een oude vriend Morse onderzoek te doen naar het liefdesleven van zijn ex-vriendin.
Endeavour Morse, woensdag 3 mei, 21.25 uur, NPO1

The Brave One
Amerikaanse actiethriller uit 2007 onder regie van Neil Jordan. Arts David Kirmani (Naveen Andrews) en radiopresentator Erica Bain (Jodie Foster, foto) zijn dol op elkaar en kunnen niet wachten tot ze gaan trouwen. Wanneer ze 's avonds laat een wandeling maken met hun hond, worden ze in het nauw gedreven door een bende. Deze slaat zo hard op het paar in dat Bain drie weken later bij bewustzijn komt in het ziekenhuis. Kirmani is overleden en al begraven.
Nadat Bain haar werk heeft hervat, koopt ze een illegaal vuurwapen om zich veiliger te voelen. Niet lang daarna is ze er in een winkeltje ongezien getuige van hoe een man zijn vrouw, achter de kassa, doodschiet. Wanneer Bains telefoon afgaat, merkt hij dat er een getuige in de zaak is en gaat op zoek. Daarop schiet Bain hem door een rek heen dood. Verwonderd dat ze niet bijster onder de indruk is van de moord, zoekt ze vanaf dat moment steeds meer situaties op waarin ze grote kans maakt criminelen uit haar stad tegen het lijf te lopen, om die dood te schieten als ze daar aanleiding toe geven. Foster werd voor deze rol genomineerd voor een Golden Globe.
The Brave One, woensdag 3 mei, 22.20 uur, SBS 9

Oorlogsfilms
In verband met Dodenherdenking zenden diverse omroepen oorlogsfilms en -series uit. Hieronder een korte opsomming:

Schindler's List
Door Steven Spielberg geregisseerde speelfilm uit 1993. Vertelt het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler, een zakenman die meer dan duizend joden redde.
Schindler's List, donderdag 4 mei, 20.05 uur, SBS 6
Riphagen
Onlangs nog uitgezonden. Op deze avond wordt de hele driedelige serie in één keer gebracht. Riphagen gaat over de Amsterdamse crimineel Dries Riphagen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog schatrijk wordt met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers. Een jonge verzetsstrijder opent de jacht op hem.
Riphagen, donderdag 4 mei, 20.25 uur, NPO3
OorlogswinterBioscoopverfilming uit 2008 van het beroemde boek van Jan Terlouw. Martijn Lakemeier debuteert als burgemeesterszoon die in de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog betrokken raakt bij het verzet.
Oorlogswinter, donderdag 4 mei, 20.30 uur, RTL 5
The Boy in the Striped Pyjamas
Bewerking van de bestseller van John Boyne. De zoon van een SS'er verhuist met zijn familie naar het platteland. Via de vriendschap met een joods leeftijdgenootje - gevangen gehouden in het nabijgelegen concentratiekamp Auschwitz - ontdekt hij wat voor gruwelijk werk zijn vader doet.
The Boy in the Striped Pyjamas, donderdag 4 mei, 20.30 uur, Net 5
Zwartboek
Film uit 2005 van Paul Verhoeven. In deze oorlogsthriller raakt joodse onderduikster (Carice van Houten) tijdens een vluchtpoging haar hele familie kwijt. Ze sluit zich aan bij het verzet en infiltreert vervolgens bij de Duitsers.
Zwartboek, donderdag 4 mei, 22.35 uur, RTL 5

Body of Lies
Brits-Amerikaanse actiethriller uit 2008 onder regie van Ridley Scott. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van David Ignatius. CIA-agent Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) probeert in het  Midden-Oosten de terrorist Al-Saleem op te sporen. Gezaghebbers in verschillende landen vechten intussen uit wat hiervoor de beste aanpak is. Carice van Houten speelde de vrouw van DiCaprio, maar haar rol werd uit de film geknipt.
Body of Lies, vrijdag 5 mei, 23.05 uur, SBS 9

Rectify
Aflevering 7 van deze tiendelige Amerikaanse dramaserie. Senator Foulkes moet een vervelende klus tot een goed einde brengen.
Rectify, vrijdag 5 mei, 23.10 uur, NPO3

Geen opmerkingen: