20 april 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)AMERIKAANSE RUSSEN EN RUSSISCHE AMERIKANEN

Als een gevalletje 
service van de zaak hieronder een selectie (dus altijd discutabel) van thrillers en misdaadfilms die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen.

Fargo
Amerikaanse speelfilm uit 1996 van de broers Joel en Ethan Coen. Jerry Lundegaard (gespeeld door William H. Macy) is een autoverkoper in Fargo, Minnesota. Hij zit tot over zijn oren in de schulden, maar heeft, om uit deze penibele situatie te komen, een geniaal plan bedacht. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren om vervolgens aan zijn vermogende schoonpa losgeld te vragen. Maar de 'bad guys' (Steve Buscemi en Peter Stormar) werken niet echt mee. Ze blijken allerminst betrouwbaar. Ze zijn het stadje nog niet binnen of ze hebben al drie slachtoffers gemaakt. Een hoogzwangere agente (Frances McDormand) wordt belast met het onderzoek. De thriller werd genomineerd voor zeven Oscars en won er uiteindelijk twee: voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Scenario.
Fargo, zaterdag 22 april, 22.00 uur, RTL 7

De trailer:
The Level
Lange halen, snel thuis, denken ze in Vlaanderen. De tweede televisiezender van de VRT brengt vanavond afleveringen 3 en 4 van deze thrillerserie aaneengesloten op de buis. Na weer een moord neemt het onderzoek een nieuwe wending. Rechercheur Nancy Devlin loopt het risico ontmaskerd te worden. Maar dan krijgt ze hulp van O'Dowd. Samen ondervragen ze Nash.
The Level, zaterdag 22 april, 20.40 uur


The Level
Voor wie de start van de Britse misdaadserie op het Vlaamse Canvas vorige week miste, volgt deze avond de herkansing op de Nederlandse publieke omroep. In de eerste aflevering van de zesdelige reeks is rechercheur Nancy Devlin op zoek naar een moordenaar. Haar rol als getuige mag echter niet bekend worden. Nancy ontdekt al snel dat ook de moordenaar op zoek is naar de getuige.
The Level, zaterdag 22 april, 22.35 uur, NPO2


The Americans
Start van eerste seizoen van thrillerserie (foto) over Russische undercoverspionnen in Washington, ten tijde van de regeerperiode van Ronald Reagan. Het duo bestaat uit dodelijke agenten met een missie: het vernietigen van Amerika. Toch blijkt het moeilijk om hun identiteit te verbergen, zo merkt een FBI-agent op die tegenover hen woont.
The Americans, zaterdag 22 april, 00.15 uur, RTL 5

De trailer:

HomelandSlot van deze twaalfdelige Amerikaanse spionageserie. Aflevering: America First. Het complot rond aankomend president Elizabeth Keane ontvouwt zich op een manier die niemand had voorzien.
Homeland, zondag 23 april, 22.10 uur, NPO3

The Blacklist: Redemption
Misdaadserie. Aflevering: Independence USA. Tom en Nez worden op missie naar Rusland gestuurd om een ultrageheim militair complex te onderzoeken.
The Blacklist: Redemption, maandag 24 april, 20.30 uur, RTL 5

Nieuwe buren
Slot van tiendelige dramaserie. Aan het eind van aflevering 9 zag de kijker dat Steffi getroffen werd door een kogel. Nu zij buiten beeld is, is manlief Lex vogelvrij.
Nieuwe buren, maandag 24 april, 21.30 uur, RTL 4

National Treasure
Start van een vierdelige dramaserie gebaseerd op het seksueel misbruikschandaal van minderjarigen door Jimmy Savile, de Britse beroemdheid wiens daden pas een jaar na zijn dood in 2011 bekend raakten. Paul Finchley (vertolkt door Robbie Coltrane) is een bekende televisiekomiek die er plot van wordt beticht twintig jaar eerder een vijftienjarig meisje te hebben verkracht.
National Treasure, maandag 24 april, 22.55 uur, NPO2

Red
Amerikaanse actiefilm uit 2010 onder regie van Robert Schwentke. Gepensioneerd geheim agent, gespeeld door Bruce Willis, ontdekt dat hij en zijn team (waar onder anderen John Malkovich en Helen Mirren deel van uitmaakten) door hun toenmalige werkgever CIA op een dodenlijst zijn geplaatst.
Red, dinsdag 25 april, 20.30 uur, RTL 7

De trailer:
Die Hard
Klassieker uit 1988 en de start van een hele trits Die Hard-spektakels. Bruce Willis speelt een New Yorkse agent die een kantoorgebouw binnengaat om zijn vrouw te bezoeken om vervolgens te ontdekken dat het in gijzeling wordt gehouden door een door Alan Rickman gespeelde terrorist.
Die Hard, dinsdag 25 april, 22.40 uur, RTL 7

Red 2
Uit 2013 stammend vervolg op Red (zie hierboven). Frank Moses (hé, daar heb je Bruce Willis weer) en zijn team van voormalig CIA-agenten gaan dit keer naar Parijs, Londen en Moskou om een zoekgeraakte atoombom op te sporen.
Red 2, woensdag 26 april, 20.30 uur, RTL 7

A Touch of Frost
Britse misdaadserie. Aflevering: Widows and orphans. Jack Frost onderzoekt een serie diefstallen in een bejaardentehuis.
A Touch of Frost, donderdag 27 april, 20.30 uur, RTL 8

Endeavour Morse
Britse misdaadserie. Aflevering: Prey. Morse gaat op zoek naar een Deense au pair, die na haar schoolavond is verdwenen. De politie kan geen enkel spoor van haar vinden. Wel vissen de rechercheurs een afgehakte arm uit de rivier.
Endeavour Morse, donderdag 27 april, 21.25 uur, NPO1 (NB: ook op vrijdag 28 april, België één, 20.35 uur)

Commissaris Witse
Vlaamse politieserie. Aflevering: Babs. Wethouder Vercammen wordt vermoord gevonden op een golfterrein. Barbara de Wulf, vicevoorzitter van de golfclub, wordt al snel verdacht.
Commissaris Witse, vrijdag 28 april, 20.30 uur, NPO1

Rectify
Afleveringen 5 en 6 van deze Amerikaanse dramareeks. Daniel ontmoet Lezley, een ongewone lokale zakenman die hem een verrassend aanbod doet.
Rectify, vrijdag 28 april, 22.35 uur, NPO3

Geen opmerkingen: