06 april 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)
THE BLACKLIST KRIJGT EEN SPIN-OFF

Als een gevalletje service van de zaak hieronder een selectie (dus altijd discutabel) van thrillers en misdaadfilms die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen:

Springvloed
Laatste twee delen van deze Zweedse thrillerreeks. Stilton raakt gefrustreerd dat er niets gedaan wordt aan de aanvallen op daklozen. Olivia onderzoekt de strandmoord en vindt een belangrijke aanwijzing op een onverwachte plaats.
Springvloed, zaterdag 8 april, 20.00 uur, NPO3

Unforgotten
Voorlaatste deel van deze zesdelige Britse misdaadserie. Er lijkt een tweede slachtoffer te zijn begraven in de tuin van de familie Slater. Ray vraagt Curtis om hulp. Robert bekent dat hij geld van de kerk heeft gestolen.
Unforgotten, zaterdag 8 april, 22.35 uur, NPO2

Homeland
Nog drie delen (inclusief deze) en dan zit deze intrigerende Amerikaanse hitserie er helaas al weer op. In de The flag house getitelde aflevering bereikt het machtsspel tussen de president-elect Keane en de sluwe intrigant Bar Adal een hoogtepunt.
Homeland, zondag 9 april, 22.10 uur, NPO3

The Blacklist
Amerikaanse misdaadreeks. Nadat hem een dosis vergif is toegediend, probeert Raymond Reddington (James Spader) te achterhalen wie van zijn vertrouwelingen hem heeft verraden. In de tussentijd proberen Liz en haar team te achterhalen welke gifmenger het dodelijke goedje heeft ontwikkeld. Het wordt een race tegen de klok om het leven van Reddington te redden.
The Blacklist, maandag 10 april, 20.30 uur, RTL5

The Blacklist: Redemption
Spin-off van de Amerikaanse hitserie, waarin Tom Keen (Ryan Eggold, foto) uit de originele reeks een van de hoofdrollen vertolkt. Een andere hoofdrol is voor Famke Janssen. Zij kruipt in de huid van Susan 'Scottie' Hargrave, die aan het hoofd staat van een geheime organisatie met huurlingen, Grey Matters genaamd. Hargraves organisatie is gespecialiseerd in het oplossen van problemen waar de overheid haar vingers niet aan durft te branden. Haar team heeft de nodige wapen- en hightech-deskundigen in huis voor wie geen probleem onoplosbaar lijkt.
The Blacklist: Redemption, maandag 10 april, 21.30 uur, RTL 5

De trailer:
Nieuwe buren
Aflevering 8 van tiendelige dramaserie. Automonteur Lex dagdroomt over een eventuele volgende stap, zonder zijn vrouw Steffi.
Nieuwe buren, maandag 10 april, 21.30 uur, RTL 4

Wanted
Actiefilm uit 2008, gebaseerd op de graphic novel van Mark Millar. Kantoorman James McAvoy wordt gerekruteerd door de sexy Fox (Angelina Jolie) voor een genootschap van seriemoordenaars die in het geheim de orde handhaven. Hij hapt toe, want zijn vader blijkt ook tot deze club te hebben behoord. Vader is echter net omgebracht door een losgeslagen collega en nu mag zijn zoon wraak nemen.
Wanted, maandag 10 april, 22.40 uur, Veronica

London Spy
Voorlaatste deel van deze door thrillerauteur Tom Rob Smith geschreven serie. Danny wordt benaderd door een man die zegt meer over het verleden van zijn geliefde, MI6-agent Alex, te weten.
London Spy, maandag 10 april, 23.00 uur, NPO2

Endeavour Morse
Eerste aflevering uit derde serie over de inspector Morse in zijn jonge dagen. De aflevering van vanavond is getiteld Ride. Het lichaam van een jonge vrouwelijke buschauffeur wordt gevonden in het struikgewas. De zaak wordt overgedragen aan de politie van Oxford. Endeavour Morse werkt daar niet meer, maar hij kan het niet laten om zich met de zaak te bemoeien.
Endeavour Morse, woensdag 12 april, 21.20 uur, NPO1

De trailer:

A Touch of Frost
Britse misdaadserie. Aflevering: Conclusions. Frost en Webster moeten een ongeval met vluchtmisdrijf onderzoeken waarbij een oude man ernstig gewond raakte.
A Touch of Frost, donderdag 13 april, 20.30 uur, RTL 8

Commissaris Witse
Vlaamse misdaadserie. Aflevering: Sans papiers. Langs de weg wordt het lichaam van een Senegalees gevonden. Het slachtoffer heeft geen papieren en staat ook niet geregistreerd als asielzoeker. Toch komt Witse de nabestaanden op het spoor.
Commissaris Witse, vrijdag 14 april, 20.30 uur, NPO1

Rectify
Start van het tweede seizoen van de tiendelige Amerikaanse dramaserie over Daniel Holden. Negentien jaar lang zat Holden vast wegens het verkrachten en vermoorden van zijn vriendin Hanna. Maar dankzij nieuw dna-bewijsmateriaal is zijn vonnis vernietigd. Holden keert terug naar het huis van zijn moeder, waar het leven na negentien jaar cel, hem zwaarder valt dan verwacht. In de aflevering Running with the Bull probeert Daniel in het heden te leven, maar er zijn veel plaatsen en gezichteni n zijn dorp die hem herinneren aan het verleden.
Rectify, vrijdag 14 april, 22.40 uur, NPO3

De trailer:

Geen opmerkingen: