30 maart 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)


DE VLIEGENDE KOE

Als een gevalletje service van de zaak hieronder een selectie (dus altijd discutabel) van thrillers en misdaadfilms die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen:

Springvloed
Delen 7 en 8 van deze tiendelige Zweedse serie. Abbas vindt het huis van Wendt in Costa Rica en komt een vriend van hem tegen: Bosquews. Hij weet te vertellen dat het moordslachtoffer Adelita Riviera heette en dat ze een relatie had met Wendt. Linn Magnussen heeft inmiddels ook iemand naar Costa Rica gestuurd in de hoop de tape te onderscheppen, maar Abbas werkt vlug. De haren in het gevonden haarspeldje blijken niet van het slachtoffer te zijn, maar Olivia geeft niet op. Ze heeft het vermoeden dat Jackie Berglund meer bij de zaak betrokken is dan ze aanvankelijk dacht.
Springvloed, zaterdag 1 april, 20.00 uur, NPO3

Unforgotten
Deel 4 van deze zesdelige Britse serie. Het forensisch team ontdekt dat de merken op het lichaam van het slachtoffer in overeenstemming zijn met bekende Gangland-martelmethoden uit die tijd. Cassie en Sunny ondervragen Sir Phillip over zijn betrokkenheid bij een prominente misdaadfamilie, 40 jaar geleden.
Unforgotten, zaterdag 1 april, 22.35 uur, NPO2

The Specialist

Twee Razzie Awards won deze Amerikaanse actiefilm uit 1994 en daarom voor de lol alleen al het bekijken waard. De Razzies gingen naar Sharon Stone als slechtste actrice en Stone en Sylvester Stallone samen als beroerdste filmkoppel.
Stallone speelt Ray Quick. Samen met Ned Trent (James Woods) vormt hij een explosieven experts van de CIA. Ze zijn in 1984 op een missie waarbij ze een Zuid-Amerikaanse drugsdealer moeten opblazen. Wanneer de auto van de dealer voorbij komt zit er een klein meisje in de auto. Ray wil niet dat het meisje gewond raakt dus wil de missie stopzetten. Ned wil dit niet en wordt daarom door Ray geslagen. Jaren later woont Ray in Miami als huurmoordenaar. Hij neemt alleen de contracten aan die hij zelf wil en hij is gespecialiseerd in het maken van bommen. Ray wordt ingeschakeld door May Munro (Sharon Stone). Hij moet drugsbaron Joe Leon (Rod Steiger) om het leven brengen omdat hij de ouders van May vermoordde.
The Specialist, zaterdag 1 april, 22.40 uur, Veronica

Twister
Spectaculaire effecten, zoals een vliegende koe, kenmerken deze actiefilm (foto) uit 1996 van regisseur Jan de Bont. Een hevige 'twister' (tornado) zuigt de vader van Jo (Helen Hunt) uit hun schuilkelder. Jo is sindsdien vastberaden alles te weten te komen over dit eigenaardig natuurverschijnsel. Ze wordt een gerespecteerd stormjager in de hoop ooit de twisters te begrijpen wat ze doen en hoe ze ontstaan. In dit vak wordt ze bijgestaan door een team van enkele al even gekke mensen, die ver durven gaan voor de wetenschap. Eén daarvan is Bill (Bill Paxton), waarmee ze trouwt. Maar Bill stopt na jaren van jagen, en een ruzie met Jo, definitief, en wordt weerman. Bill heeft ondertussen iemand anders gevonden om het leven mee te delen, maar is wettelijk nog altijd getrouwd met Jo. Hij gaat dan ook snel terug naar het team om de scheidingspapieren te laten tekenen. Maar aangekomen, lijkt het erop dat Jo het heel druk heeft en meteen achter een storm aan moet.
Twister, zondag 2 april, 20.00 uur, Net 5

Smeris
Slotaflevering van tiendelige serie rond het onmogelijke rechercheduo Dennis van de Ven (Willem) en Jeroen van Koningsbrugge (Theo). Opgejaagd door politiediensten proberen Theo en Willem te vluchten naar Duitsland. Daar woont iemand die hen kan helpen De Diplomaat uit zijn tent te lokken, voordat deze de macht grijpt.
Smeris, zondag 2 april, 20.25 uur, NPO3

Homeland
Deel 9 van deze gaandeweg steeds spannender worden Amerikaanse spionageserie. Max, de assistent van Carrie, gaat undercover. Ook Peter Quinn komt in actie, hij heeft een duidelijk doel voor ogen.
Homeland, zondag 2 april, 22.00 uur, NPO3

Nieuwe buren
Deel 7 van de hier en daar wat onsamenhangende tiendelige thrillerserie, waarvan de eerste reeks gebaseerd was op het gelijknamige boek van Saskia Noort. Eva (Bracha van Doesburg) adviseert Steffi (Karina Smulders) om incognito haar (misdaad)familie op te zoeken. Achter Steffi's rug om tipt Eva iemand over haar terugkeer.

London Spy
Deel 3 van de Brits-Amerikaanse miniserie, die bedacht en geschreven is door thrillerauteur Tom Rob Smith. Twee jonge mannen: Danny (rol van Ben Whishaw) - gezellig en romantisch - wordt verliefd op Alex (Edward Holcroft) - asociaal, raadselachtig, en briljant. Net wanneer ze ontdekken hoe perfect ze voor elkaar zijn, verdwijnt Alex. Danny vindt dan Alex's lichaam. Ze leefden heel verschillende levens: Danny komt uit een wereld van nachtclubs en jeugdige overmoed; Alex, zo blijkt, werkt voor de geheime dienst. Danny besluit alles in het werk te stellen om de waarheid te weten te komen. Maar is hij opgewassen om het tegen de wereld van de spionage op te nemen?
London Spy, maandag 3 april, 23.00 uur, NPO2

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Speelfilm uit 2011, deel 4 in de Mission: Impossible-serie. De organisatie waarvoor Ethan Hunt (Tom Cruise) werkt, wordt ervan verdacht samen te werken met terroristen. De club wordt op non-actief gezet. Hunt en zijn team komen in het geheim bijeen om de naam te zuiveren. Onder regie van Brad Bird.
Mission: Impossible - Ghost Protocol, woensdag 5 april, 20.30 uur, RTL 7

Prison Break
Start van het vijfde seizoen van Amerikaanse televisieserie over de broers Lincoln en Michael Scofield. Het verhaal gaat dat Michael Scofield nooit is gestorven in Prison Break: The Final Break. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis na de explosie en daarna opnieuw gevangen genomen in een gevangenis in Jemen. Lincoln en Sara plannen een grote ontsnapping samen met Sucre, T-Bag en C-Note.
Prison Break, woensdag 5 april, 21.00 uur, FOX

A Touch of Frost
Britse misdaadserie. Aflevering: Not with kindness. Samen met zijn nieuwe partner, detective Gilmore, gaat Frost op zoek naar een meisje dat tijdens haar dagelijks krantenronde is verdwenen.
A Touch of Frost, donderdag 6 april, 20.30 uur, RTL 8

Commissaris Witse
Vlaamse detectiveserie. Eerste aflevering van nieuw seizoen over commissaris Witse van de Sectie Moord van de Federale Recherche in Halle. Tatoeëerder Tim wordt dood gevonden. Er zijn verschillende verdachten: zijn neef Dennis, zijn assistente Kaatje, of is het toch Rutger, een klant met wie Tim vlak voor zijn dood ruziede?
Commissaris Witse, vrijdag 7 april, 20.30 uur, NPO1

Single White FemaleAmerikaanse thriller uit 1992. Alison 'Allie' Jones (Bridget Fonda) is een computerprogrammeur. Ze heeft een revolutionair softwareproduct ontwikkeld voor de modebranche, maar haar privéleven is een rommeltje. Ze gooit haar verloofde Sam Rawson, nadat ze ontdekt dat deze haar met zijn ex-vrouw bedriegt, op straat uit hun appartement in Manhattan. Allie kan het goed vinden met haar buurman Graham Knox, een acteur. Om het appartement te kunnen betalen realiseert ze zich dat ze een huisgenoot nodig heeft, en ze plaatst een advertentie. Ze wijst een aantal kandidaten af voordat ze in de verlegen Hedra 'Hedy' Carlson (Jennifer Lason Leigh) denkt de goede huisgenoot te hebben gevonden....
Single White Female, vrijdag 7 april, 23.30 uur, België 1

Geen opmerkingen: