22 maart 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)TERUGKEER VAN LUTHER


Als een gevalletje service van de zaak hieronder een selectie (dus altijd discutabel) van thrillers en misdaadfilms die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden:

Klem
Laatste aflevering van deze goedbekeken (tussen 1,2 en 1,6 miljoen kijkers) tiendelige serie, waarin de door Barry Atsma gespeelde topman bij de belastingdienst het op een een-tweetje gooit met zware crimineel Marius (Jacob Derwig).  De VARA heeft inmiddels bevestigd dat er een tweede serie Klem komt.
Klem, donderdag 23 maart, 20.30 uur, NPO2

A Touch of Frost
Serie gebaseerd op de misdaadromans van de Britse schrijver R.D. Wingfield. Medewerkster Christine van de Dierenbescherming heeft een aanslag op haar leven overleefd. Politie-inspecteur Jack Frost wordt stapelverliefd op haar.
A Touch of Frost, donderdag 23 maart, 20.30 uur, RTL8

Donnie Brasco
Misdaadfilm uit 1997 met Johnny Depp als FBI-agent Joseph D. Pistone die begin jaren 70 als Donnie Brasco undercover gaat bij de maffia. Hij probeert daartoe het vertrouwen te winnen van een maffioso (Al Pacino), die zich de rol van mentor laat welgevallen. De film is gebaseerd op de waargebeurde lotgevallen van Joe Pistone, die succesvol infiltreerde in de Bonanno-familie, een van de vijf maffiafamilies in New York.
Donnie Brasco, donderdag 23 maart, 23.30 uur, RTL7

The Night Manager
Voorlaatste aflevering van de zesdelige serie naar het gelijknamige boek van John le Carré. Wapenhandelaar Richard Roper herinnert zijn team aan de fatale gevolgen van verraad. Jonathan Pine ziet dat zijn missie om Roper te ontmaskeren steeds meer risico's met zich meebrengt.
The Night Manager, vrijdag 24 maart, 20.30 uur, NPO1

Luther
Start van het vierde seizoen over de Britse detective John Luther (foto), voortreffelijk vertolkt door Idris Elba. Na de dood van zijn partner Ripley neemt Luther ontslag en verhuist hij naar een afgelegen plek. Ondertussen doen inspecteurs Theo Bloom en Emma Lane onderzoek naar een moordenaar die, nadat hij ze heeft vermoord, de identiteit van zijn slachtoffers aanneemt.
Luther, vrijdag 24 maart, 21.25 uur, NPO3

Point Break
Patrick Swayze leidt The Presidents, een bende van surfdudes die bende berooft om hun sport te bekostigen. Keanu Reeves speelt in deze film uit 1991 een FBI-agent die undercover gaat om de bende te ontmantelen. Zanger Anthony Kiedis van de Red Hot Chili Peppers maakt in deze film zijn acteerdebuut als een van de surfende bendeleden.
Point Break, vrijdag 24 maart, 23.30 uur, België 1

Springvloed
Afleveringen 5 en 6 van deze Zweedse thrillerserie. Het lijk van Nils Wendt wordt gevonden en Olivia herkent hem als de man met het koffertje op het strand. Linn doet alsof ze verbaasd is dat Nils is gevonden en vertelt niets over hun ontmoeting. Olivia komt in contact met Ove Gardman, die als kind getuige was van de moordt op Wendt, op het strand in 1987.
Springvloed, zaterdag 25 maart, 20.45 uur, NPO3

Unforgotten
Derde aflevering van zesdelige Britse misdaadserie. In een vervallen gebouw wordt een lichaam gevonden. Op het lichaam vinden de detectives een dagboek, met achterin de namen en adressen van vier personen. Die blijken allemaal hun geheimen te hebben. Detective Cassie Stuart onderzoekt de moord die 39 jaar eerder heeft plaatsgevonden. DI Sunil Khan is haar assistent en samen komen ze erachter dat het om de 17-jarige Jimmy Sullivan gaat. De vier namen in zijn dagboek worden behandeld als verdachten. Als de geheimen van deze doodnormale gezinsmensen langzaam naar buiten komen, blijkt dat niets zwart-wit is. Kun je je dierbaren wel echt vertrouwen?
Unforgotten, zaterdag 25 maart, 23.40 uur, NPO2
Primal Fear
Rechtbankthriller gebaseerd op het gelijknamige boek van William Diehl (Nederlandse vertaling Het teken van het beest). Zelfingenomen advocaat (Richard Gere) neemt de verdediging op zich van koorknaap Aaron Stampler (debuutrol van Edward Norton) die wordt beschuldigd van moord op een bisschop. Norton kreeg voor deze vertolking een Oscarnominatie voor beste bijrol.
Primal Fear, zaterdag 25 maart, 00.15 uur, RTL8

Homeland
Amerikaanse spionageserie. Saul Berenson en Carrie Mathison moeten de krachten bundelen. Peter Quinn staat voor de keuze: accepteert hij een nieuw leven of houdt hij vast aan het oude?
Homeland, zondag 26 maart, 22.00 uur, NPO3

The Blacklist
Amerikaanse misdaadserie. Raymond Reddington (James Spader) is ervan overtuigd dat Isabella Stone verantwoordelijk is voor de moord op zijn accountant en een koerier.
The Blacklist, maandag 27 maart, 20.30 uur RTL5

Nieuwe buren
Zesde aflevering van tiendelige serie, waarin wordt voortgeborduurd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. In dit tweede seizoen ziet alles er ogenschijnlijk nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoop gehaald. Nadat Eva (Bracha van Doesburgh) ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter (Daan Schuurmans) is voor onbepaalde tijd opgenomen in een tbs-kliniek. Steef (Thijs Römer) zat in de gevangenis, maar weet daaruit te ontsnappen. De nietsvermoedende Eva ontmoet ondertussen haar nieuwe buren Steffi (Karina Smulders) en Lex (Fedja van Huêt). Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, maakt ze daar gebruik van en smeedt ze een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.
Nieuwe buren, maandag 27 maart, 21.30 uur, RTL4

Silk Road
Psychologische thriller over het leven van de twintigjarige drugsdealer Maikel S. Hij was een van de grootste digitale drugshandelaren ooit en verdiende vanuit zijn huis in Woerden tientallen miljoenen euro's. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn slimme buurmeisje die doorkrijgt wat er speelt.
Silk Road, woensdag 29 maart, 20.30 uur, NPO3

The Night ManagerSlotaflevering van de serie. In Caïro wordt 'night manager' Jonathan Pine geconfronteerd met zijn verleden. 
The Night Manager, vrijdag 31 maart, 20.30 uur.

Geen opmerkingen: