20 mei 2014

Over de grens (nieuws, 2014)

TV-RECHTEN THRILLERS BRITTA BOLT VERKOCHT AAN ENGELAND

Rodney Bolt en Britta Böhler
De tv-rechten van 'De Posthumus Trilogie' van het schrijversduo Britta Bolt zijn verkocht aan het Britse productiebedrijf Endor Productions. Dat meldt uitgeverij De Arbeiderspers. Volgens de uitgever zijn de regisseur en de producent van de tv-serie reeds geselecteerd.

'De Posthumus Trilogie' is vernoemd naar de onconventionele speurder Pieter Posthumus. Hij werkt voor de gemeente Amsterdam en verzorgt de begrafenis voor anonieme lijken die binnen de stadsgrenzen zijn aangetroffen. Het eerste deel, 'Heldhaftig', verscheen in 2012. Deze maand volgde deel twee: 'Vastberaden'. Wanneer het slot, 'Barmhartig', op de markt verschijnt is nog niet bekend.

Al snel na de publicatie van 'Heldhaftig' werden de rechten verkocht aan Engeland, waarna dit boek aldaar op 8 mei jongstleden verscheen onder de titel 'Lonely graves'.
Britta Bolt is de nom de plume van het schrijversduo Britta Böhler en Rodney Bolt. Ze zijn geboren in respectievelijk Duitsland en Zuid-Afrika, maar wonen sinds jaar en dag in Amsterdam.

Geen opmerkingen: