03 januari 2011

Voogd (nieuws, 2011)

MILLENNIUM-ACTEUR MOGELIJK OMGEKOMEN BIJ BRAND

De Zweedse acteur Per Oscarsson en zijn vrouw zijn waarschijnlijk omgekomen bij een brand in hun woning. De stoffelijke resten van een persoon die in het uitgebrande huis zijn gevonden, zijn mogelijk die van de 83-jarige acteur of van zijn 67-jarige vrouw Kia Ostling, aldus de politie. Beiden zijn vermist sinds de brand afgelopen vrijdag uitbrak in hun woning in Skara, een klein dorpje in het zuidwesten van Zweden.

Oscarsson is populair in Zweden. Hij werd in 1966 op het filmfestival van Cannes onderscheiden voor zijn rol van Pontus in de film 'Honger' naar het boek van de Noorse Nobelprijswinnaar Knut Hamsun. In de verfilming van Stieg Larssons Millenniumthriller 'De vrouw die met vuur speelde', kroop hij in de huid van Holger Palmgren, de voogd van hacker Lisbeth Salander. Oscarsson verscheen in meer dan honderd Zweedse films en tv-series.

Het huis van Oscarsson werd bij de brand op de schoorsteen na volledig verwoest (foto). De oorzaak van de brand is niet bekend.

(Bron: BBC)

Update: De politie bevestigde woensdag 5 januari dat de stoffelijke resten die in Oscarssons huis zijn aangetroffen inderdaad die van de Zweedse acteur en zijn echtgenote zijn.

Geen opmerkingen: