11 december 2010

Eeuwige roem (nieuws, 2010)

DE BESTE MISDAADSCHRIJVER VAN NEDERLAND

Niets trendy's is De Spanningsblog vreemd, dus wij gaan ook heerlijk mee in de lijstjesgekte aan het eind van het jaar. Ditmaal roept de redactie van deze best wel aardige thrillersite de bezoeker op om de beste thrillerauteur van Nederland aan te wijzen.

In de enquête in de rechterbovenhoek van de site kunt u uw favoriete Nederlandse thrillerauteur van dit jaar aanwijzen. De redactie van De Spanningsblog had in eerste instantie een shortlist opgesteld aan de hand van de notering van Nederlandse misdaadauteurs in de Bestseller 60, maar dat leverde slechts een kort rijtje op met een oververtegenwoordiging aan vrouwelijke auteurs. Daar is op zich niets tegen, maar de redactie van De Spanningsblog wil de mannelijke schrijvers niet tegen zich in het harnas jagen. De heren hebben het al moeilijk genoeg.

De lijst is daarom uitgebreid met auteurs die dit jaar in de rubriek 'Hoek van Holland' voorkwamen. Daar kwamen zo'n zestig schrijvers uitrollen. Een veel te lange lijst voor een enquête natuurlijk. Daarom heeft de redactie een grove, vanzelfsprekend discutabele selectie toegepast en dertig auteurs genomineerd. Het is natuurlijk nu aan de auteurs om via Twitter, Facebook, Hyves, hun eigen websites en niet te vergeten WikiLeaks de aandacht te vestigen op deze poll en hun lezers aan te sporen vooral op de juiste naam te stemmen (want het kan maar één keer....). De Spanningsblog is dus eigenlijk ook op zoek naar de beste thrillerschrijver 2.0, een auteur die op lepe wijze de social media naar behoren weet te bespelen.
De uitverkoren schrijvers zijn de volgende: René Appel, Willem Asman, Appie Baantjer, Marelle Boersma, John Brosens, Lieneke Dijkzeul, Alex van Galen, Corine Hartman, Danielle Hermans, Loes den Hollander, Marianne en Theo Hoogstraaten, Annet de Jong, Carla de Jong, Pieter Bart Korthuis, Tupla Mourits, Siska Mulder, Saskia Noort, Marion Pauw, Elvin Post, Tomas Ross, Nicolet Steemers, Charles den Tex, Jac. Toes, Esther Verhoef, Jacob Vis, Judith Visser, Simone van der Vlugt, Simon de Waal, Milou van der Will, Peter de Zwaan

In tegenstelling tot vele andere boekensites zijn aan deze opiniepeiling geen prijzen verbonden. Toch zou De Spanningsblog graag zien dat er in groten getale gestemd wordt. Breng vandaag nog uw stem uit en zorg ervoor dat uw favoriete auteur met eeuwige roem wordt overladen. Want welke schrijver zou niet de bekroning als Beste Thrillerauteur Volgens De Lezers Van De Spanningsblog 2010 op zijn of haar cv willen hebben? De enquête sluit op zaterdag 18 december.

6 opmerkingen:

Jeroen Kans zei

Hè jongens, wat een halfbakken oproep. Kom op: of je doet het goed of je doet het niet.

Peter Kuijt zei

Als we nou het budget hadden gehad van jouw BOEK magazine, dan hadden we het heel anders aangepakt. Dan hadden we schaars geklede dames laten flyeren in de centra van grote steden. Of via EenVandaag een enquête laten uitvoeren. Maar De Spanningsblog doet het zonder financiële ondersteuning.

Guido zei

Een fóto van een schaars geklede dame had daarentegen misschien wel gekund, Peter.

;-)

Peter Kuijt zei

@ Guido: Ik heb het gevraagd, maar Marion Pauw wilde niet... ;-)

Martin JidW zei

Zonder Felix Thijssen kan ik deze lijst en verkiezing helaas niet serieus nemen.
Ik staak. :)

Jurgen Joosten zei

Er staan namen op van auteurs die dit jaar gen boek hebben uitgebracht en ik mis vele auteurs. Desondanks toch gestemd op de auteur die mij dit jaar verraste...