05 augustus 2021

Optima forma (nieuws, 2021)

Loes den Hollander: 'Ik red het wel'  



Op 20 juni beleefde Loes den Hollander haar grootste nachtmerrie. Haar man Harry overleed aan de gevolgen van een hartinfarct. Nu, ruim een maand later, wil de bestsellerauteur laten weten dat het goed met haar gaat. Sterker nog, er komt in november een nieuwe thriller aan en de plot voor een andere ligt al te rijpen.

'Ik krijg veel vragen of het wel goed met me gaat en ik wil graag iedereen geruststellen', schrijft Loes den Hollander op haar Facebookpagina. 'Ik red het wel, dat heb ik ook aan Har beloofd.' Op aanraden van een vriendin heeft ze een filmabonnement genomen. 

'Er komen nieuwe ideeën voor verhalen binnen en die omarm ik, al valt het me zwaar dat ik ze niet meer kan delen met mijn maatje. Maar ik denk dat hij nog wel meekijkt en meeleest en ik kan me goed voorstellen welke opmerkingen hij zal maken.'

Half november verschijnt een nieuwe thriller van haar hand met de titel Je bent aan de beurt. 'Ik schaaf nog aan de tekst en ik ben ook begonnen aan een nieuw schrijfavontuur', aldus de schrijfster.

Loes den Hollander heeft opnieuw een actueel thema gekozen voor haar nieuwe thriller, meldt haar uitgeverij De Crime Compagnie. Het is '#Metoo in optima forma.'

De flaptekst laat wel iets te raden over. Maar als je goed leest doet het denken aan enkele wraakgodinnen die 'mannen die vrouwen haten' te grazen nemen. 

De flaptekst: 

Het kan met elke vrouw gebeuren, ongeacht leeftijd, huidskleur, sociale achtergrond of intelligentie. Denk nooit dat het jou niet treft.

Wij kregen er ook mee te maken en zwegen erover. We leden in stilte tot de schreeuw diep in onszelf een uitweg zocht. Nu is de tijd gekomen om actie te ondernemen. De namen zijn bekend, de locaties worden voorbereid, de data staan in onze agenda’s.

Er lopen een paar mannen rond voor wie het leven binnenkort drastisch gaat veranderen. Ze zijn aan de beurt.


Het is een thema dat al voor #Metoo in een Nederlandse thriller ter sprake kwam. Zoals in Met zachte hand (2013) van Siska Mulder. Daarin wil een kwartet vrouwen mannen die vrouwen vernederen, slaan en verkrachten, een lesje leren. In plaats van de autoriteiten hun werk te laten doen, plegen ze eigenrichting. Daarbij gaan ze creatief en intelligent te werk. 

Loes den Hollander is een echte thrillerkoningin, aldus haar uitgeverij. Ze schreef zesentwintig thrillers en is al jaren een bestsellerauteur. Van haar boeken zijn ruim 1 miljoen exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: