09 mei 2021

Gesignaleerd 505 (nieuws, 2021)

Maria Grund - De hoofdzonde  



Bij uitgeverij Volt is de thriller De hoofdzonde van Maria Grund verschenen. De uitgeverij omschrijft het als 'een donkere Zweedse politiethriller'. 

De hoofdzonde
speelt zich af op een desolaat eiland voor de Zweedse oostkust, waar onverklaarbare gewelddaden plaatsvinden. Een veertienjarig meisje wordt dood aangetroffen, haar polsen zijn doorgesneden en in haar haar zit een dik stuk touw verstrengeld. Op een heup staat in blauwe stift het getal 26 geschreven.

Haar dood wordt al snel als zelfmoord beschouwd. De dag daarop wordt aan de andere kant van het eiland het verminkte lichaam gevonden van de eigenaresse van een antiquariaat. Ze heeft talloze messteken in haar borst en in de hals zijn twee snijwonden zichtbaar die een kruis vormen.

Hoe meer inspecteur Sanna Berling en haar nieuwe collega Eir Pedersen ontdekken over de slachtoffers, hoe duidelijker het wordt dat de achtergrond van deze zaken gruwelijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Al snel blijkt dat deze twee gebeurtenissen slechts het startschot zijn van een hele reeks gewelddaden op het eiland.

Maria Grund groeide op in de omgeving van Stockholm. Ze is afgestudeerd aan New York University en heeft het grootste deel van haar carrière in de film- en mediabranche gewerkt. Na periodes in New York en Londen woont ze nu op het eiland Gotland. De hoofdzonde is haar eerste boek, een thriller die al ruim voor de verschijningsdatum brede internationale belangstelling heeft gewekt. De vertaalrechten zijn al aan negen landen verkocht. 

Geen opmerkingen: