03 september 2013

Onder covers (8)

Rubriek waarin thrilleromslagen - van spuuglelijk tot bloedmooi - tegen het licht worden gehouden.

COPYCATS IN ACTIE

,,De populariteit van de erotische genres brengt de verkoop van spanning in het nauw'', zegt Wanda Gloude deze week in een interview met Boekblad. ,,We hadden de kaasschaaf al over de oplages heen gehaald. Anthos-auteurs zijn al bedreven in het beschrijven van erotiek. Logisch dat wij daar onder te lijden hebben.''

Anthos' antwoord op de eroticatrend is de imprint Bibliothèque Noir, waarin Esther Verhoef onder het pseudoniem Marique Maas met mommy porn aan de slag is gegaan. Gloude: ,,Geslaagd op een Anthos-manier uitgegeven, chic en met glamour.'' En het werkt, zo blijkt Maas/Verhoef staat met het eerste deel van de reeks 'Muren van glas' al tien weken in de Bestseller 60. Voor wie de stapels niet in de boekhandel heeft zien liggen: zo ziet de cover van 'De ontmoeting' er uit: 



Niet echt een originele cover, want in 2004 verscheen deze thriller van de Noorse schrijfster Anne Holt


Vanuit een ander 'point of view' is deze omslag van de in november te verwachten 'erotische' minithriller van Sandrine Jolie, die overigens dezelfde auteur is als Linda van Rijn. Beide auteurs verschijnen bij uitgeverij Marmer. En Linda van Rijn is, zoals u weet, een pseudoniem.


Ja, het valt nog niet mee om met een originele boekencover op de proppen te komen. 

3 opmerkingen:

Alex van Galen zei

Ik weet niet of dit op de spanningsblog thuis hoort. Waarom begin je geen aparte ero-blog, Peter? Er is een grote markt voor en het sluit mooi aan bij jouw specifieke talenten en interesses.

Peter Kuijt zei

'Specifieke talenten en interesses...' Alex, je overschat me.

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Een soortgelijke cover is ook voor de lezer niet prettig !
Kan best op de spanningsblog :-)