24 maart 2008

Wordt verwacht 44 (nieuws, 2008)

NA 'ZUS' KOMT 'DOOF'

In columns fulmineert ze tegen powerfeministes en nepborsten en prijst ze echte mannen de hemel in. Vanaf augustus 2008 kan Nederland ook kennis nemen van haar eerste literaire thriller 'Doof'. Volgens uitgeverij Arena heeft Siska Mulder, want dat is de auteur in kwestie, haar boek in Hollywood geschreven. Alsof dat er iets toe doet.

'Doof' heet een thriller te zijn over grenzeloze ambitie en het gemis van een kind. Als televisiepresentator Oscar Stellendam de kans krijgt om een live talkshow te leiden, grijpt hij die met beide handen aan. Met de vlucht in zijn werk probeert hij zo het trauma in het leven van hem en zijn vrouw te vergeten: de tragische dood van hun zoontje Jimmy. Zijn vrouw Stella doet er juist alles aan om de herinnering aan Jimmy levend te houden. Langzaamaan raken de twee steeds verder van elkaar verwijderd.

Het grote succes ligt voor onze Oscar voor het grijpen, maar als hij door een onbekende wordt bedreigd, verandert zijn leven in een nachtmerrie. De stalker lijkt hem beter te kennen dan wie dan ook.

Siska Mulder (1971) debuteerde met de roman 'Zus'. Met Manon Spierenburg schreef ze het non-fictieboek 'Rimpelmania'. Mulder, die met Susan Smit in 2005 de club Writers On Heels oprichtte, schrijft ook reportages, columns en verhalen voor onder andere Marie Claire, Linda, Jan en NRC Handelsblad.

Geen opmerkingen: